Saulgriežu noskaņas Kokneses tūrisma informācija centrā

10.06.2020 - 07.07.2020 kur : Aizkraukles novada un Kokneses Tūrisma informācijas centrs

img_4208.jpgAr vasaras Saulgriežu noskaņu, ar papardēm, ar pļavu ziediem stiklā Kokneses tūrisma informācijas centrā siltā vasaras novakarē atvērta stikla rotu un interjera priekšmetu izstāde "Papardēs". Vasaras Saulgrieži stiklā.

Izstāde tapusi mazā Sēlijas ciematā – Kaldabruņā, un tās autori ir biedrības "Ūdenszīmes" radošais kolektīvs. "Ūdenszīmju" darbošanās ir daudzveidīga kā dabiska Latvijas pļava, kas pārvērtusi bijušo Kaldabruņas sākumskolas ēku par iespaidīgu kultūrvietu. Šeit izveidots Pļavas muzejs, skatāma multimediju ekspozīcija "Pusnakts pļava", darbojas radošās darbnīcas, notiek koncerti un mākslas plenēri.

"Ūdenszīmju" radošā komanda -  Ieva Jātniece, Andra Priede un Ingrīda Degtjarova ar stāstiem par stiklā tapušajiem darbiem ļāva iztēloties skaisto Saulgriežu ceļu. Izstādē redzamas oriģinālas stikla rotas – gan krāsainas kā Saulgriežu pļavas un saulrieta mākoņi negaisā, gan caurspīdīgas kā ledus, kas ietvēris iesalušus augus. Gaisma rotaļājas svečturos, un vējš šūpojas vēja zvanos.

Uz Kokneses TIC atceļojusi neliela daļa no stikla un koka apstrādes darbnīcās tapušajām lietām – gluži kā mazs gabaliņš no greznas un mirdzošas pļavas. Darbi  izgatavoti, izmantojot stikla kausēšanas tehniku, to kombinējot ar lāzergravēšanu un iestrādi kokā. Visiem objektiem nepieciešama gaisma, lai atklātu to nianses. Ir skaisti!

Izstādes atklāšanas noslēgumā  apmeklētājiem bija unikāla iespēja pirmo reizi ārpus Pļavas muzeja telpām noskatīties videoprojekciju "Pusnakts pļava" ar sajūtu, ka Saulgriežu laiks jau gluži tūlīt pārņems mūs visus.

Aicinām iegriezties Kokneses TIC, lai aplūkoto burvīgo izstādi! Izstāde būs redzama līdz 7. jūlijam. Izstādes darbus var arī iegādāties.

Saulgriežu laika izstāde lieliski sader kopā ar koknesieša Pāvila Karpa gleznām, ko arī var apskatīt izstāžu zālē.

 Kokneses novada domes

Tūrisma un sabiedrisko attiecību nodaļa

printēt
img_4201.jpg img_4202.jpg img_4203.jpg img_4208.jpg img_4212.jpg img_4210.jpg img_4213.jpg img_4216.jpg img_4217.jpg img_4218.jpg img_4220.jpg img_4223.jpg img_4225.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top