Dzejas un mūzikas satikšanās

19.09.2020 11:00 kur : Aizkraukles novada un Kokneses Tūrisma informācijas centrs

img_20200920_wa0000.jpgLatvijā jau 55. reizi ar daudzveidīgiem pasākumiem norisinājās Dzejas dienas. Koknesē astoto rudeni Dzejas svētkus aicināja  svinēt biedrība "Mazā taka". Paldies atsaucīgajiem koknesiešiem, kuri 19. septembrī Kokneses tūrisma informācijas centrā vēlējās pabūt skaistajā melodiju un dzejas burvības pasaulē.

Ceļu uz Koknesi šajā rudens saulainajā dienā bija mērojis vijolnieks Edgars Ziņģe no Ventas krastiem Kuldīgā. "Viņa rokās vijole dziedāja!" – tā mūziķa sniegumu raksturoja pasākuma apmeklētāji, jo Edgara Ziņģes spēlētie skaņdarbi lieliski papildināja dzejas autoru lasījumus.

Šopavasar ar Kokneses novada pašvaldības atbalstu tika izdota biedrības "Mazā taka" trešā kopgrāmata ar nosaukumu "Dzirnas". Dzejas dienu pasākums bija arī jaunās grāmatas atklāšanas svētki.

"Dzirnās" vienuviet atradīsiet ne tikai biedrības autoru dzejas vārsmas, bet arī koknesiešu Maritas Bites un Kristapa Bites dzejas rindas, kurās ir romantiska smeldze,  tēlaina dabas izjūta, tā netveramā dzejas dzirksts, kas neatstāj vienaldzīgu.

Tikšanās reizē dzejoļus no kopkrājuma un savus jaunākos darbus lasīja Ārija Āre, Maija Stepēna, Dzidra Čumakeviča, Olga Kļaviņa, Sarmīte Rode, kā arī  Marita un Kristaps Bites, kuri pirmo reizi plašākam lasītāju lokam ļāva ielūkoties savā dzejas pasaulē. Paldies viņiem par uzdrīkstēšanos!

Kad dzejas vārdi jau bija pasacīti, vēl turpinājās vijoles koncerts, jo pasākuma apmeklētāji nesteidzās doties mājup, bet baudīja brīdi, kad dzied vijole talantīga meistara rokās.

Paldies Edgaram Ziņģem par viesošanos Koknesē!

Kokneses novada domes

Tūrisma un sabiedrisko attiecību nodaļa

 

 

 

 

 

printēt
dzeja.jpg dzeja2.jpg dzeja1.jpg img_20200920_wa0000.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top