Skrējiens Rūķu cepurēs

27.12.2022 17:30 - 19:00

Svētku vidū – 27.decembrī – Aizkrauklē ikviens novada iedzīvotājs un viesis aicināts piedalīties pirmajā Rūķu cepuru skrējienā. Pasākumā padomāts par visām iedzīvotāju vecuma grupām, startam piedāvājot trīs dažāda garuma distances. Būtiskākais nosacījums dalībai – galvā jāliek rūķu cepure.
Idejas iniciators, Vecbebru pagasta sporta organizators Artis Zvejnieks stāsta, ka pasākuma mērķis ir saliedēt ģimenes un novada ļaudis, radīt iespēju ģimenēm un draugiem būt kopā un pavadīt laiku veselīgi, izkustēties svaigā gaisā. Šīs nebūs sacensības uz ātrumu, bet gan draudzīga, atbalstoša kopā būšana svētku noskaņā. Pasākuma noslēgumā būs arī piemiņas balvu izloze, taču pirmie 50 dalībnieki visi saņems nelielas pārsteiguma veltes. Lai sasildītos, dalībnieki finišā tiks cienāti ar tēju, arī līdzjutējiem būs iespēja piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs.
Pulcēšanās skrējienam paredzēta pie lielās Ziemassvētku egles Lāčplēša ielā 1 no pulksten 17.30, bet starts tiks dots pulksten 18. Šeit būs gan skrējiena starts, gan finišs. Pašiem mazākajiem rūķīšiem piedāvā lēnā gaitā noiet vai noskriet Rūķu taku – aptuveni 800 metru garu maršrutu ap pilsētas dīķi. Šiem skrējējiem obligāti līdzi jāņem arī mamma vai kāds cits pieaugušais.
Tiem, kas mazliet lielāki un izturīgāki, piedāvā izskriet Sniegbaltītes apli – apmēram divus kilometrus garu maršrutu, bet paši stiprākie aicināti doties aptuveni četru kilometrus garajā Lauska aplī.
Svarīgi nosacījumi, lai piedalītos pasākumā:

obligāti jābūt vismaz rūķu cepurei, vēlams pilns rūķu tērps, jo būs balva par radošāko tērpu;

jābūt atstarojošai vestei vai citam atstarojošam elementam pie apģērba;

dalībniekiem līdz 14 gadu vecumam jābūt kopā ar pilngadīgu kompanjonu;

katrs pats uzņemas atbildību par savu veselību, kā arī satiksmes noteikumu ievērošanu;

dalībnieki, piedaloties pasākumā, apliecina, ka neiebilst savu personas datu (vārds, uzvārds) izmantošanai rezultātu apkopošanā un publicēšanā plašsaziņas līdzekļos un sociālajās vietnēs.


Mīļi gaidīts ikviens novada iedzīvotājs un viesis! Radīsim jaunas, kopīgas tradīcijas kopā!

thumbnailimg8426.jpg

printēt
thumbnailimg8426.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top