Ukrainas atbalsta pasākums

24.02.2023 13:00 - 14:00 kur : Vecpilsētas parks

thumbnail1.jpg

24. februārī plkst.5:50 pēc Maskavas laika Vladimirs Putins izsludināja vispārēju iebrukumu Ukrainā , uzsākot nežēlīgu karu pret ukraiņu tautu un demokrātisko pasauli. Agresors atdūrās pret sīksto, garā spēcīgo Ukrainas tautu, kas izrādījās līdz galam nenovērtēts pretinieks.

Pieminot Ukrainas un Krievijas kara gada dienu, 24. februārī plkst. 13.00 Jaunjelgavā “uzziedēs” saulespuķu dārzs, tādejādi simbolizējot cerību, gaismu un dzīvību. Vairāk kā 150 saulespuķes, kas gatavotas no finiera un nokrāsotas, tiks uzstādītas Jaunjelgavas Vecpilsētas parkā, lai līdz pat pavasarim mums atgādinātu par notikumiem Ukrainā un dotu cerību, ka šim Krievijas uzsāktajam karam pienāks beigas.

Pasākums sāksies ar oficiālajām novada vadības uzrunām un  Zemessardzes 55. kājinieku bataljona kapelāna aizlūgumu par Ukrainas karā kritušajiem. Muzikāli pasākumu kuplinās Jaunjelgavas kultūras centra vokālā grupa “Fridrihštate”, kā arī P.Barisona Aizkraukles mūzikas skolas skolotāji Artūrs Zemnieks un Līga Butāne ar audzēkņiem. Visi pasākuma apmeklētāji tiks cienāti ar ukraiņu tradicionālo boršču, kuru sarūpēs Jaunjelgavā dzīvojošie ukraiņu kara bēgļi. Pasākumu kuplinās ukraiņi no  Aizkraukles novada.

Sadarbībā ar biedrību “SOS palīdzība Ukrainas armijai” tiks organizēta ziedojumu paku piegāde Ukrainā karojošajiem. Ikviens no pasākuma apmeklētājiem ir laipni aicināts sagatavot paku, kurā pēc paša ieskatiem var salikt dažādas preces: baterijas, lukturus, pārsējus, vitamīnus, saldumus, zeķes, higiēnas preces, u.c. Šīs pakas biedrības “SOS palīdzība Ukrainas armijai” pārstāvji nogādās uz Ukrainu februāra beigās.

Ukraiņu tautas spēku nav iespējams vārdos aprakstīt un izskaidrot. Viņu spēks nav mērāms nedz ieroču, nedz karavīru skaitā. Spēks ir iekodēts pašos ukraiņos, viņu vērtībās un mīlestībā pret savu zemi.

Lai ukraiņu tautas cerība neiznīkst. Lai gaisma kara ceļos!

printēt
thumbnail1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top