"Kokneses zandartā" pārsteidzoši lomi un meistarīgi makšķernieki!

01.06.2018 19:00 - 02.06.2018 - 15:00 kur : Daugavas radzes, kempings

z7.jpgNo 1. līdz 2. jūnijam Daugavas ūdenskrātuvē pie atpūtas bāzes "Daugavas radzes" notika spiningošanas sacensības "Kokneses Zandarts 2018". Sacensību mērķis ir popularizēt spiningošanu, lai noskaidrotu labākos spiningotājus. Cīņā par balvām varēja piedalīties visi makšķerēšanas sporta entuziasti, neatkarīgi no vecuma, dzimuma un dzīves vietas.

Šogad sacensībām savu dalību bija pieteikuši 100 dalībnieki no dažādiem Latvijas novadiem un pilsētām, piepulcinot arī vairākus makšķerēšanas entuziastus no kaimiņzemes Lietuvas. Sacensībās startēja četras daiļa dzimuma pārstāves, diemžēl krastā atgriežoties bez loma. Uz cīņu par lielo lomu devās dažādu paaudžu makšķernieki, vecākais dalībnieks bija sasniedzis 65 gadu slieksni, bet jaunākajam bija vēl tikai 10 gadi.

Sacensību starts tika dots 2.jūnijā plkst. 6.00 pēc galvenā tiesneša Jāņa Bergmaņa komandas. Apbruņojušies ar izturību un saules aizsargkrēmiem, dalībnieki devās Daugavas mierīgajos ūdeņos, lai krastā atgrieztos ar veiksmīgu lomu.

Svēršanai tika pieņemtas tikai noteikumiem atbilstoša izmēra un skaita zivis. Uz lomu svēršanu ieradās 34 makšķernieki, kuri varēja lepoties ar karaliskiem samiem, milzīgām līdakām un jauniņiem zandartiem.

Šogad vērtēta tika katras sugas lielākā zivs, kopsvaram nebija nozīmes. Rīkotāji ar piemiņas balvām, kausiem un diplomiem apbalvoja 1. - 3. vietu ieguvējus trīs kategorijās individuālā vērtējumā  -  lielākais zandarts, lielākā līdaka, lielākais asaris. Atsevišķi tika vērtēts viens lielākais sams, lielākais sapals un lielākā salate (meža vimba).

Kategorijā lielākais asaris balvas ieguva: 1.vieta Artjoms Mironovs (0.600kg); 2.vieta Dmitrijs Samuilovs (0.410kg); 3.vieta Andrejs Vocehovičs (0.400kg).

Kategorijā lielākā līdaka balvas ieguva: 1.vieta Aleksandrs Cukanovs (9.460kg); 2.vieta Andrejs Maksimovs (6.320kg); 3.vieta Edgars Deičmanis (3.500kg).

Lielāko, 8 kilogramus smago samu, šogad noķēra dalībnieks no Rīgas Jānis Masļikovs. Jāatzīmē arī četrpadsmitgadīgā Daniela Maksimova veikums, jo šajās sacensībās jaunais makšķernieks izvilka otru lielāko samu (2.2kg).

Lielāko meža vimbu šogad pievarēja makšķernieks no Lietuvas Nerujus Gružauskas (3.420kg). Izveicīgais lietuvietis svēršanai atnesa arī asarus un līdaku.

Kategorijā lielākais zandarts: 3.vieta Elvis Pleite no Aizkraukles (1.580 kg); 2.vieta Andris Gerķis (1.720kg), bet  galveno balvu - televizoru ieguva un par "Zandartu karali" tika kronēts dalībnieks – Juris Fjodorovs no Aizkraukles, kurš 2018.gada sacensības noķēra vislielāko zandartu (1.800kg).

 "Kokneses Zandarta" sacensības ir veiksmīgi noslēgušās. Prieks par saulaino pasākumu, pārsteidzošajiem lomiem un meistarīgajiem makšķerniekiem. Ne asakas!

Daces Svētiņas teksts un foto

 

printēt
z1.jpg z2.jpg z5.jpg z4.jpg z3.jpg z0.jpg z7.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top