Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/11253/atklasim_zelta_rudens_sezonu_rudenajos_koknese
Drukas datums: 22:54:23 21.09.2024

Atklāsim zelta rudens sezonu "Rudenājos Koknesē"!

25.09.2021 09:00

afisa_rudenaji_pabeigta.jpgNoslēdzošajā septembra nedēļas nogalē, pilsēta, kas mājo pašā Latvijas sirdī, aicina baudīt zelta rudens noskaņu dvesmas "Rudenājos Koknesē" ar kino vakariem, lustīgu andelēšanos tirdziņā, muzikāliem noformējumiem un gardiem pārsteigumiem.

Kino cienītājiem jāieplāno trīs aizraujoši piedzīvojumi filmu pasaulē -23.septembrī plkst. 19.00 varēs baudīt spēlfilmu "Bedre", savukārt 24. septembrī plkst. 17.00 kino mīļus priecēs animācijas filma "Sapņu meistari". Vakara noslēgumā spēlfilma "Tizlene". (Ieejai kino vakaros nepieciešams derīgs Covid-19 sertifikāts.)

25. septembrī no plkst. 9.00 Kokneses parkā būs iespēja piedzīvot lustīgās tirgus štelles un iegādāties daudzveidīgu produkciju "Rudenāju" tirdziņā. Lustēšanās būs arī Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskolas pagalmā, jo no plkst. 10.00 varēs doties muzikālā pastaigā ar Kokneses amatierkolektīviem. Dziesmas un skaistas melodijas turpināsies plkst. 13.00 muzikālajā satikšanās priekā ar Juri Ostrovski ("Patrioti.lg", "Dvinskas muzikanti").

Zelta rudens baudītājus gaidīs arī Kokneses pilsdrupās. Šajā dienā būs pieejams nebijis jaunums – kvests "Izlaušanās no moku kambara", kas ir domāts divu līdz piecu cilvēku komandai. (Spēlei iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz  +371 29275412. Cena no komandas – 40 eiro.) No plkst. 12.00 apmeklētājus par īpaši izdevīgām cenām priecēs SIA "Jinns" ar īpašu mūsdienu tehnoloģiju un vēstures apvienojumu – virtuālo vēsturisko tūri senajā Kokneses pilī. No plkst. 15.00 gaisā virmos kārdinoša smarža, jo priekšpilī taps gardā ķirbju zupa, kuru varēs baudīt mākslinieciskās noskaņās - par tām parūpēsies Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskolas muzikālās studijas audzēkņi.

No plkst. 11.00 līdz plkst. 17.00 iecienītus un vēl neiepazītus paipalu olu un gaļas ēdienus varēs baudīt "Rīta putnos", Bilstiņos, kur uz pasaulē lielākā paipalu grila gatavos šefpavārs Edgars Zaķis. "OLALĀ! Street food" ietvaros viesi varēs baudīt jaunumu - OLALĀ! ROTISSERIE, jeb grilētu paipalu franču gaumē.

Apmeklējot norises vietas, aicinām būt atbildīgiem un ievērot epidemioloģiskos noteikumus. Vēršam uzmanību, ka sabiedrības informēšanai un norises atspoguļošanai tiks veikta fotografēšana un filmēšana.

Kokneses tūrisma informācijas centrs