Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/3140/tinei__20
Drukas datums: 13:42:54 24.09.2024

Tīnei - 20

26.02.2011

2878.jpgFolkloras kopa "Tīne" šogad svin savu 20.dzimšanas dienu. Pirms 20 gadiem, tieši 26.februārī, sanācām uz savu pirmo mēģinājumu. Tas notika Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskolā. Tās ir mūsu mājas visus šos gadus. Daudzi bērni un jaunieši ir bijuši saistīti ar "Tīnes" gaitām. Saskaitīt nemaz nevar... Tagad vecākie jau nodibinājuši savas ģimenes un uz "Tīni" nāk viņu bērni. Daži no mūsējiem dzīvo tālās zemēs, citi tepat, bet "Tīni" viņi nav aizmirsuši. Katram savs "Tīnē" pavadītais laiks ir tas mīļākais. Bet man tie 20 gadi kopā ar "Tīni" sastāv no vairākiem vienādi mīļiem mozaīkas gabaliņiem.

Folkloras kopa "Tīne" ir saglabājusi savas tradīcijas. Mēs svinam gadskārtas svētkus, piedalāmies bērnu un jauniešu folkloras kustībā "Pulkā eimu, pulkā teku", gatavojamies un piedalāmies dažādos konkursos, ik gadu rīkojam jauno biedru iesvētīšanu, ikdienā spodrinām savu dziedātprasmi, danču prieku un muzicēšanu.

Šogad folkloras kopā daudz pirmklasnieku. Pateicoties vecāku un vecvecāku atbalstam, esam tikuši pie pašu darinātiem tērpiem! Tas ir svarīgi! Jo pašu vecmāmiņas adītas zeķītes noteikti būs mīļākas par veikalā pirktajām...

26.februārī pie "Tīnes" bērniem bija sabraukuši ciemiņi no Ogres, Zaķumuižas, Allažiem, Lēdurgas, Straupes, Salacgrīvas, Madonas, Cesvaines, Mārcienas un Vecpiebalgas. "Vidzemes ciemakukulis" - tāds nosaukums bija šim pasākumam. Un ciemakukuļi bija vareni! Katrs lepojās ar savas puses kārumiem (āboliem, pīrāgiem, pupām, maizi, desu, medu, tortēm...). Mūsu puses labumi bija Elgas Grigānes ceptie kliju pīrāgi un Inetas Sproģes gatavotais kaņepju sviests.

Tika dziedāts, dejots, muzicēts... Un visbeidzot, pat tuvākie Kokneses parka kalniņi tika nošļūkāti, jo kurš tālāk nobrauc, tam garāki lini!!! Kurš nu par liniem vairs domā, bet Meteņu laiks ir auglības veicināšanas laiks! Un to nu katrs grib savā mājā un savos laukos!!! Lai tā arī būtu!!!

Un vislielākais sveiciens un svētības vēlējums visiem "Tīnes" bijušajiem dalībniekiem, kas savās sirdīs saglabājuši prieku un labas atmiņas par savu pavadīto laiku folkloras kopā "Tīne"!

"Tīnes" vadītāja kopš 1991.gada, Inguna Žogota

2874.jpg2875.jpg2876.jpg2877.jpg2879.jpg2881.jpg2880.jpg2878.jpg