Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/3145/gimenes_sacensas_sporta_pasakuma_perses_zelts
Drukas datums: 13:33:27 24.09.2024

Ģimenes sacenšas sporta pasākumā "Pērses zelts"

11.03.2011 kur : Pērses sākumskola

2909.jpgPērses pamatskolā 11. martā jau otro gadu notika ģimeņu sporta pasākums ”Pērses zelts”. Sacensību pirmajā daļā sporta hallē „Irši” 1.- 4.klašu grupā piedalījās trīs komandas, „Sarkanā”, „Zaļā”, „Zilā”. Skolēni kopā ar vecākiem mērojās veiklībā dažādās stafetēs. Kopvērtējumā 1.vietu ieguva „Zilā”, 2.vietu - „Sarkanā ”,3.vietu-„Zaļā” komanda.

5.- 9.klašu grupā bija trīs komandas - „Zilā” , „Avatari” un „Raibeņi”. Pirmās divas sastāvēja tikai no skolēniem, kuri mācās 5.-9. klašu grupās, trešā komanda sastāvēja no skolas darbiniekiem, viņu bērniem, skolēnu vecākajiem brāļiem un māsām. Visiem bija jāpiedalās dažādās stafetēs, kā arī katrs dalībnieks varēja iegūt punktus komandai individuālajās disciplīnās. Kopvērtējumā 1.vieta - „Raibeņiem”, 2.vieta –„Zaļajiem”, 3.vieta -„Avatariem”.

Sacensību otrajā daļā norisinājās sacensības starp ģimeņu komandām. Šajās sacensībās varēja piedalīties Pērses pamatskolas skolēni, darbinieki un viņu dzimtu radinieki. Komandai bija jāizdomā nosaukums, atšķirības zīme un „Dzimtas koks”, kas pierāda dalībnieku radniecību vai piederību šai dzimtai. „Dzimtas koks” tika izlikts dalībnieku un līdzjutēju apskatei.

Sacensības sastāvēja no 3 galvenajiem etapiem:

  1. etaps – sacensības pa stacijām,
  2. etaps - stafetes. 1.un 2.etapā obligāti bija jāpiedalās dzimtas pārstāvim, kas ir piederīgs Pērses pamatskolai
  3. etaps – „Dzimtu”volejbols

Sacensībās piedalījās sešas komandas: „Grelīši”, „Saeimas izstumtie”, „Ružiņi”, „Zaķīši”, „Krauklis”, „Vjetnamieši”.

Kopvērtējumā 1.vietā - „Krauklis”, 2.vietā-„ Saeimas izstumtiem”, 3.vietā-„Vjetnamieši”.

Speciāli šim ģimeņu sporta pasākumam ir izgatavots kauss „Pērses zelts”, kurā katru gadu tiks iegravēts uzvarētāju dzimtas vārds. Ikdienā šis kauss atradīsies sporta hallē „Irši”. Ceram, ka nākotnē šis sporta pasākums iegūs vēl lielāku atsaucību.Paldies par atbalstu z.s."Zemītes" īpašniecei Ivetai Hveckovičai.

2904.jpg2905.jpg2908.jpg2909.jpg2910.jpg2907.jpg2911.jpg2912.jpg