Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/3156/volejbolisti_ventspili__pirmie
Drukas datums: 11:50:52 24.09.2024

Volejbolisti Ventspilī – pirmie!

16.04.2011

3038.jpgIk gadu Latvijas Sporta Veterānu Savienība (LSVS) rīko sporta spēles dažādos sporta veidos veterānu vecumu sasniegušajiem, vēl aktīvi sportot gribošajiem visas Latvijas novadu un pilsētu iedzīvotājiem. Šīs sacensības uzskatāmas par republikas čempionātu un notiek dažādās vecuma grupās. Jau iepriekš rakstīju, ka 45+ grupā Kokneses novada komanda (kuras sastāvs tiek veidots uz Iršu pagasta vienības bāzes) šī gada martā Jelgavā izcīnīja 3.vietu.

16. aprīlī Ventspils uzņēma LSVS 48. sporta spēļu dalībniekus volejbolā kungiem 50+ grupā, un 9 komandu konkurencē Kokneses novada komanda izcīnīja 1. vietu! Latvijas veterānu čempionu tituls Aivaram Dambītim, Modrim Vilcānam, Mārim Kravalim, Jānim Feodorovam, Aināram Ratniekam, Arkādijam Trukšam, Dzintaram Greļam.

Iršu volejbolisti jau 2002. g. izcīnīja 1. vietu LSVS turnīrā, startējot 40+ grupā, un vēl pēc tam 5 reizes ( arī 45+ grupā) izcīnīja otrās vietas.

Šogad, pirmoreiz iesoļojot piecdesmitnieku kārtā, bija mērķis tiekties pēc augstā titula, vairākos turnīros ( Neretā, Lubānā un Iršos) spēlējot tādā sastāvā, kāds startētu Ventspilī.

Sacensību izloze iedalīja Kokneses novada komandu vienā apakšgrupā ar pērnā gada čempioniem – jūrmalniekiem. Spēlē pret viņiem tika zaudēts vienīgais sets turnīrā. Iršu volejbolistu „cīņas sauklis” ir Ļ. Tolstoja vārdi „Kauju uzvar tas, kas stingri nolēmis to uzvarēt” – un šoreiz vēlme bija tik liela un ieguldītais darbs tik pamatīgs, ka jāsaka- rezultāts likumsakarīgs. Otrajā vietā palika Ventspils Naftas termināla komanda, bronzas medaļas tika Ludzas vīriem.

Līdz ar to klasiskā volejbola sezona gandrīz beigusies, prieks arī par Aizkraukles volejbola komandas izcīnīto amatieru līgas čempionu titulu. Savu pienesumu uzvarai deva arī Kokneses novada puiši – Raitis Zukulis, Artūrs Plūme, Kaspars Greļs – apsveicam arī viņus!

18. jūnijā veterāni dodas uz Jūrmalu- cerēsim uz veiksmīgu startu pludmales smiltīs!

Dzintars Greļ

3036.jpg3037.jpg3039.jpg3038.jpg