Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/3176/mezaparka_estrade_bebros_svin_svetkus_berniem
Drukas datums: 11:47:16 24.09.2024

Mežaparka estrādē Bebros svin svētkus bērniem!

01.06.2011

dsc07273.jpg1. jūnijā - Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā Bebru pagasta Mežaparka estrādi, kurā bija uzziedējušas košas puķes, pieskandināja priecīgu bērnu balsis. Katrs atnācējs – bērni, viņu mammas, omītes, divi tēti un viens opītis saņēma nozīmīti ar šīs dienas logo. Pavisam kopā trešdienas vakarā estrādē svētkus svinēja 102 dalībnieki! Pasākuma vadīja Bebru internātpamatskolas skolotāja, divgadīgās meitiņas Esteres māmiņa Daiga Andersone. Bērni ar interesi ieklausījās Daigas stāstījumā par Starptautiskās Bērnu aizsardzības dienas rašanās vēsturi. Pirmo reizi pasaulē 1. jūnijs nodēvēts par Bērnu aizsardzības dienu 1925. gadā. Kopīgi bērni izrēķināja, ka jau 86 gadus 1. jūnijs viņiem ir svētku diena.

Jautrās aktivitātēs iesaistījās gan bērni, gan pieaugušie. Sadaloties vairākās komandās bija jāveic dažādi uzdevumi: jāsaliek puzle, ar krāsu krītiņiem jāuzzīmē kopīgs zīmējums. Ar lielu nopietnību drosmīgākie piekrita „pūst pīlītes”. Vecāki pārliecinājās, ka mīklu minēšanā par viņiem atjautīgāki ir bērni! Kad vismazākie ķipari veica draudzības stafeti starp krāsainajām puķēm, lielākie meklēja atskaņas nenopietniem dzejoļiem. Skanot mūzikai, bērni kopā ar lielākajiem brāļiem, māsām un vecākiem gāja rotaļās. Dziesmā par nebēdnīgajiem Rūdolfa Blaumaņa velniņiem, bērni iemācījās jaunu rotaļu un paši pārtapa par velniņiem ar spožiem radziņiem. Pēc kopīgi nodziedātās dziesmas par rabarberu raušiem, kurai pavadījumu uz ģitāras spēlēja Antra Ķimene, rotaļnieki mielojās ar gardu jo gardu Ivetas Riekstiņas cepto rabarbermaizi. Ar lielu aizrautību bērni, ievērojot skolotājas Daigas dotos norādījumus, meklēja apslēptu mantu. Apejot garu loku ap estrādi, viņi to atrada eglīšu pudurī. Kad ar nepacietīgām, vismazāko bērnu rociņām bija atritināts vaļā spožais papīrs, visi ieraudzīja paslēpto māla podiņu, no kura katram tika pa zelta dālderītim – laimes naudiņai. Par ņipru darbošanos pasākumā bērni saņēma mazas dāvaniņas un kā atspirdzinājumu – saldējumu. Noslēgumā viņi vēlreiz pārrunāja šīs svētku dienas nozīmi un pēc pasākuma vadītājas aicinājuma viens otru samīļoja un skaļi sauca svētku devīzi: „Audz, bērniņ, vesels un laimīgs!” Uz jautājumu vai patika būt kopā šajā vakarā, atskanēja vienbalsīgs: jā! Kas patika visvairāk? Lūk, atbildes: „Zīmēt, rotaļa „Dipu, dapu, lācis nāk!”, dziedāt, meklēt apslēptu mantu, patika pasākuma vadītāja!

Ar kopīgu izteiktu vēlējumu: „Lai visiem bērniem būtu laimīga bērnība, mīļi un gādīgi vecāki!” – debesīs pacēlās lidojoša laterna.

Par bērniem radīto prieku un svētku sajūtu paldies Daigai Andersonei un viņas domubiedriem!

Augustā, Mežaparka estrādē, gaidīsim atkal bērnus uz kādu interesantu pasākumu!

Sarmīte Rode

dsc07281.jpgdsc07257.jpgdsc07263.jpgdsc07273.jpgdsc07338.jpgdsc07283.jpg