Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/3278/zemes_stunda
Drukas datums: 17:48:22 23.09.2024

Zemes stunda

28.03.2015 20:30 - 21:30

logo_3569_mazaks_1.jpgMēs netaupām elektroenerģiju, mēs skaitām to! Cik daudz enerģijas tiek iegūtas, kad visa pasaule vienu dienu vienojas - gan domās, gan darbos katru dienu un katru stundu dzīvot dabai draudzīgāk. Zemes stunda ir lielākais klimata tēmai veltītais pasākums, kāds jebkad noticis. Tās laikā miljoniem cilvēku visapkārt pasaulei vienojās, izslēdzot apgaismojumu uz vienu stundu, lai pieprasītu izlēmīgu rīcību klimata problēmu risināšanai. Vēl vairāk - katru gadu tieši Zemes stundas laikā rodas jauni izaicinājumi un apņēmības, ko īstenot.

Jau devīto reizi marta mēneša pēdējā sestdienā cauri laika joslām visā pasaulē svinēs Zemes stundu.

2015. gada 28. martā laikā no 20:30-21:30 ikviens iedzīvotājs un uzņēmums ir aicināts simboliski izslēgt apgaismojumu uz vienu stundu, lai parādītu savu apņemšanos videi draudzīgākai rīcībai ikdienā.

Piedalies! Lai arī kur Tu būtu 2015. gada 28. martā 20:30 - uz stundu izslēdz gaismu savā istabā, mājā, dzīvoklī.

Ko darīt Zemes stunda laikā?

2015. gada 28. martā no plkst. 20:30 līdz 21:30 iespēju robežās aicinām pašvaldības un uzņēmumus izslēgts fasādes apgaismojums labi pamanāmām un pazīstamām, centrālām ēkām (ēkai) vai objektiem (baznīcas, domes ēkas, kultūras nami u.c.), neradot riskus iedzīvotāju drošībai (ielu apgaismojumus ieteicams atstāt, jo akcija ir simboliska); Iedzīvotājus aicinām organizēt Zemes stundai un dabas aizsardzībai veltītus pasākumus savās mājās, darba vietās, uzņēmumos un organizācijās; Piedalīties Zemes stundas pasākumos visā Latvijā. Informācija par Zemes stundas pasākumiem Latvijā būs atrodama Pasaules Dabas Fonda mājas lapā sadaļā – Zemes stunda; Domāt un rīkoties videi draudzīgāk katru stundu un katru dienu!

Aicina Pasaules Dabas Fonds

Uzzini vairāk: http://www.pdf.lv/