Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/3312/nometne_dabas_draugi_kokneses_internatpamatskola__attistibas_centra
Drukas datums: 15:34:11 23.09.2024

Nometne „Dabas draugi” Kokneses internātpamatskolā – attīstības centrā

10.08.2015 - 13.08.2015 kur : Kokneses pamatskola - attīstības centrs

dabas-vides-fonds_1.jpgVides izglītība ir process, kura laikā tiek veidotas zināšanas, izpratne, attieksmes un prasmes par dabas sociālās vides un cilvēku dzīvesdarbības mijsakarībām. Bērns aktīvā darbībā apgūst pasauli ap sevi, dabu, tās norisēm, lietām, parādībām, uzvedību tajā un attieksmi pret to, tādēļ ir īpaši svarīgi veidot sabiedrības vajadzībām un prasībām atbilstošu katra cilvēka sākotnējo vērtību sistēmu.

Kokneses internātpamatskola – attīstības centrs, piedaloties Latvijas vides aizsardzības fonda projektu konkursā „Atbildīgs dzīvesveids” aktivitātē – vides izglītības nometņu organizēšana bērniem un jauniešiem ar invaliditāti t.sk. īpašām vajadzībām, guva atbalstu, un no 10. līdz 13. augustam skolā – centrā notika nometne „Dabas draugi”, kurā piedalījās bērni un jaunieši ar speciālām vajadzībām. Nometnes „Dabas draugi” dalībnieki pilnveidoja „zaļo domāšanu”, izpratni par Latvijas dabu, tās daudzveidību un aizsardzības nepieciešamību, kā arī sekmēja sociālo prasmju un praktisko iemaņu attīstību, kas būs atbalsts viņu tālākajā dzīvē, personības attīstībā un integrācijai sabiedrībā.

Bērni un jaunieši nometnes laikā piedalījās vidi izzinošās nodarbībās un ekskursijās Līgatnes dabas takās un Tērvetes dabas parkā. Praktiskajās nodarbībās dalībnieki kopā ar pedagogiem Kokneses internātpamatskolā – attīstības centrā veidoja „Zaļo klasi”, kurā turpmāk skolēni varēs papildināt zināšanas par dabu, tās pamatlikumiem, kā arī vairāk laika pavadīt brīvā dabā un svaigā gaisā.

Kokneses internātpamatskolas – attīstības centrs saka lielu paldies Latvijas vides aizsardzības fondam par iespēju īstenot projektu „Nometne „ Dabas draugi””, skolas - centra pedagogiem un administrācijai par atsaucību un ieguldīto darbu.

Projektu finansē – Latvijas vides aizsardzības fonds. Projektu atbalsta – Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Kokneses internātpamatskolas – attīstības centra metodiskais dienests

dabas-vides-fonds_1.jpg4_d-darbnicas-032_1.jpg