Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/3325/pateiciba_par_visdargako
Drukas datums: 13:41:10 23.09.2024

Pateicība par visdārgāko

30.10.2015 kur : Vecbebru tehnikums

14_3.jpg30 oktobrī sirsnīgā pateicības pasākumā Vecbebru Profesionālās un vispārizglītojošās internātvidusskolas zālē godināja Kokneses novada donorus – cilvēkus, kuri nesavtīgi ziedo asinis, un Latvijas Sarkanā Krusta (LSK) brīvprātīgos Koknesē un Bebros. Iepriekšējos gados donoriem un LSK brīvprātīgajiem veltīti pasākumi notika Koknesē, šoreiz koknesieši mēroja ceļu uz Bebriem.

Līva Skābarniece, LSK Aizkraukles komitejas Kokneses novada nodaļas vadītāja, atklājot pasākumu, teica: „Ir svarīgi pasacīt jums katram paldies par jūsu izvēli būt donoram vai atbalstīt donoru kustību kā brīvprātīgajam.” Par LSK Kokneses novada brīvprātīgo darbu šajā gadā un aizvadītajām donoru dienām vēstīja Anitas Liepiņas sagatavotā foto prezentācija.

Kokneses novada domes priekšsēdētājs Dainis Vingris uzsvēra: „Asins ziedošana un asins donoru kustība Latvijā ir ļoti svarīga un būs dzīva tikmēr, kamēr būs dzīvība, kas jāglābj. Savukārt Kokneses novada dome vienmēr atbalstīs donoru kustību.” Arī Bebru pagasta pārvaldes vadītāja Ilze Pabērza novēlēja atcerēties, ka mums katram var dzīvē pienākt brīdis, kad svarīga var būt katra maza asins lāse, tāpēc mums ikdienā ar lielu cieņu ir jānovērtē tie, kuri ziedo visdārgāko – šo mazo asins lāsi, lai kādam glābtu dzīvību. „Jūs esiet mūsu zelta cilvēki!” – sveicot pasākuma dalībniekus, sacīja Latvijas Sarkanā Krusta Aizkraukles komitejas izpilddirektore Natālija Ivanova.

Starp aktīvajiem asins ziedotājiem Kokneses novadā ir ģimenes, kurās par donoriem kļuvuši gan vecāki, gan pieaugušie bērni. Pateicības pasākumā sumināja Orlovu un Vēžu ģimenes no Kokneses. Ar mazām LSK Kokneses novada nodaļas sarūpētām piemiņas veltēm tika sveikti šajā gadā aktīvākie donori: Ruta Hmeļņika, Artūrs Trūba, Aija Panasjuka, Silvija Vēze, Jeļena Bahromkina, Ieva Magone, Zigrīda Jankovska un Skaidrīte Dapkus.

Nenovērtējams ir LSK brīvprātīgo darbs. Kopīgs paldies tika veltīts Kokneses nodaļas vadītājai Sofijai Tipainei, čaklajai palīdzei Dacei Evaldei, brīvprātīgajai Ņinai Rušmanei, Bebru pagasta nodaļas vadītājai Lībai Zukulei ar aktīvajiem palīgiem: Daigai Andersonei, Ritai Pukinskai, Jutai Tirnei, Valentīnai Ivoņinai, Bebru pamatskolas 9. klases skolēniem un skolotājai Dzintrai Sniedzei, Iršu pagasta nodaļas vadītājai Rudītei Vaivodei.

Īpašs paldies izskanēja donoriem: Liānai Teplovai, Inārai Kučekai, Ilzei Višķerei un Andrim Beļajevam, kuri šajā gadā bija atsaukušies ziedot asinis mūsu novada iedzīvotājam, kuram tās bija ļoti nepieciešamas dzīvības glābšanai.

Cieša sadarbība LSK Aizkraukles komitejas Kokneses novada nodaļai izveidojusies ar organizāciju ziedot.lv. Arī šajā vakarā, pateicoties ziedot.lv dāvinājumam, ikviens pasākuma dalībnieks varēja saņemt atstarojošo vesti.

Līva Skābarniece donorus iepriecināja ar patīkamu vēsti. Viņa pastāstīja, ka ar Valsts asinsdonoru centru (VADC) noslēgta vienošanās par to, ka arī Koknesē varēs izmantot donoru privilēģu karti. Šo karti var saņemt, ja gada laikā asinis ziedotas vismaz trīs reizes. Kokneses sporta centrā, uzrādot šo privilēģiju karti, donori varēs saņemt 25% atlaidi apmeklējot baseinu, sporta halli vai trenažieru zāli.

Skaisti izgreznotā zāle, uz galdiņiem z/s „Vecsiljāņi” dāvātais „Ievas siers” un z/s „Dravas” gardais medus, pasākuma organizētāju - LSK Kokneses novada nodaļas biedru darboties prieks apliecināja – ikviens pasākuma dalībnieks ir bijis ļoti gaidīts, lai šo vakaru pavadītu patīkamā gaisotnē. Kokneses novada domes sveiciens visiem donoriem un LSK brīvprātīgajiem bija Ērika Gruzniņa spēlētā balle. Klausoties populārā mākslinieka melodijās, viegli raisījās dejas solis.

Lai Kokneses novada atsaucīgajiem donoriem stipra veselība un nezūd pārliecība – mēs esam šajā pasaulē, lai viens otram palīdzētu!

LSK Kokneses novada nodaļas biedri ļoti cer, ka arī nākotnē donoru skaits nemazināsies, lai arī jau kļuvis zināms, ka no 2016. gada 1. februāra tiks ieviesta bezatlīdzības donoru kustība.

Uz tikšanos 2. decembrī - Valsts asinsdonoru centra rīkotajā donoru dienā Vecbebru Profesionālajā un vispārizglītojošajā internātvidusskolā!

Sarmīte Rode

Anitas Liepiņas foto

2_5.jpg5_5.jpg3_5.jpg8_3.jpg4_4.jpg7_4.jpg9_3.jpg10_5.jpg11_2.jpg12_4.jpg13_4.jpg14_3.jpg15_3.jpg16_3.jpg19_3.jpg23_3.jpg26--2-_1.jpg27_2.jpg28_2.jpg29_1.jpg30_1.jpg31_1.jpg32_1.jpg35_1.jpg38_1.jpg39_1.jpg41_1.jpg45_1.jpg51_1.jpg56_1.jpg57_1.jpg58_1.jpg65_1.jpg