Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/3347/kokneses_muzikas_skolas_kora_klases_prezentacijas_koncerts
Drukas datums: 09:44:04 23.09.2024

Kokneses Mūzikas skolas Kora klases prezentācijas koncerts

14.05.2016 17:30 kur : Kokneses apvienības pārvalde

 Ar skanīgu, piecdesmitbalsīga kora izpildītu U.Marhilēviča dziesmu „Tikai tā” 14.maijā noslēdzās Kokneses Mūzikas skolas 25- gadei veltīto koncertu maratons. Bijām patīkami pārsteigti sagaidot tik kuplu klausītāju pulku, neskatoties uz „Sama modināšanas” svētku plašo pasākumu piedāvājumu.

Koncertu uzsāka Līga Riekstiņa ar A. Žilinska „ Ar dziesmiņu ciemos eju”. Šoreiz gan jāteic, ka ciemos pie mums, mūsu Kora klases audzēkņiem, bija sanākuši radi un draugi no malu maliņām. Viegli un skanīgi, ekrānā redzamās ziedošās pļavas fonā, skanēja dziesmas par Latvijas brīnumskaisto dabu! Krista Ģēģere, Krista Strazdiņa, Edgars Svilāns, Raivo Strazdiņš, Haralds Nungurs - Kora klases audzēkņi, ar pasaules trauslākā mūzikas instrumenta – cilvēka balss palīdzību vēstīja klausītājiem kā „Pieci kaķi” malku cirta un kas „Bij’ manam kumeļam”! Saviļņojoši izskanēja V.Punkas „Vētru diena” Jāņa Bota izpildījumā. Jaunietim veidojas skaists baritona tembrs, kuru neatlaidīgi jāpilnveido. Jaunietim ir talants!

Solistus nomainīja jaunāko klašu koris, kura E.Valtera izpildītā „ Putnu sasaukšanās” ieveda klausītājus putnu treļļu pilnā pavasara mežā. Kora klases ansamblis - Daugavpils zonas skates I pakāpes diploma ieguvējs, skanīgi un emocionāli izpildīja latgaliešu tautas dziesmu St.Broka apdarē „Augat, muni gari lyni” un E.Valtera „Dziesmu par pasaules skaistumu” . Ar lielu prieku sagaidījām Kora klases absolventes Montu Skuju, Dārtu Unguri, Ilviju Lazdiņu, Lauru Vanagu, Asnati Višķeri. S. Skrūzmanes „Ieklausies” patiešām lika ieklausīties meiteņu nobriedušajās, skanīgajās balsīs, sagādājot prieku par to, ka dziesma un dziedāšana ir kļuvusi par viņu dzīves neatņemamu sastāvdaļu.

Ekrānā dabas ainavas nomainīja viena otru, zālē ansambļi, kori nomainīja viens otru, līdz noslēguma akordam vietu uz podestiem ieņēma vecāko klašu koris, daudzkārtējais Skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku dalībnieks. Latviešu tautas dziesmas J.Līcīša apdarē „Teic dziesmiņu, meža māte”, „Kur tu teci, gailīti” A.Kalniņa apdarē, Z.Liepiņa „Dziesma par brīnumiem”, U. Marhilēviča „Saule aust” izskanēja apvienoto koru un ansambļu izpildījumā.

Klausītāji ar skaļiem aplausiem pateicās bērniem un jauniešiem par skaisto koncertu, bet jo īpaši Kora klases skolotājai, koru diriģentei Leldei Kamzolei-Gagainei, kā arī koncertmeistariem Ilonai Makareni, Jānim Bumbišam, Vijoļspēles skolotājam Jānim Atslēgam, pirmajiem Kora klases skolotājiem Silvijai Cīrulei, Ivetai Biķerniecei, Aijai Liepiņai, Marijai Vildei par Kora klases veidošanu un attīstībā ieguldīto darbu.

Kopumā Kokneses Mūzikas skolas 25-gadei veltītais koncertmaratons mērāms 12 stundu ilgumā. Jubilejas noslēguma pasākums notiks 4.jūnijā plkst.18:00 Kokneses kultūras namā.

Gaidīsim ciemos visus absolventus, audzēkņus un audzēkņu vecākus, vienkārši Mūzikas skolas draugus, lai kopā ar prieku nosvinētu skolas Dzimšanas dienu!

Silvija Cīrule,

Kokneses Mūzikas skolas direktore