Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/3375/skati_damu_no_cepures
Drukas datums: 05:42:24 23.09.2024

Skati dāmu no cepures!

21.01.2017 10:00 - 15:00 kur : Kokneses apvienības pārvalde

1cep_1.jpgIkviena dāma ziemas sezonā vēlas atrast piemērotu galvassegu, kura gan lieliski piestāvētu, gan būtu ērta un silta. 27. janvārī no pulksten 10 līdz 15 Kokneses novada domes sēžu zālē 1.stāvā būs apskatāma dāmu cepuru izstāde, kuru autore ir Latvijā pazīstamā cepuru māksliniece Sanda Ezeriņa.

28. janvārī no pulksten 10 - 15 daiļā dzimuma pārstāves būs gaidītas amatu, atpūtas un mācību centrā „Mazā kāpa” Koknesē, kur varēs apskatīt un iegādāties Sandas Ezeriņas cepuru darbnīcā Rīgā radītās dāmu cepures. Uzņēmuma īpašniece pati cepures gatavo jau vairāk kā 20 gadus. Viņai ir Rīgas dizaina un mākslas vidusskolā iegūta izglītība. Pēc tam vairākus gadus Sanda Ezeriņa strādājusi pie vairākiem modes dizaineriem un pašmācības ceļā, eksperimentējot, kļūdoties un tās labojot, apguvusi cepurnieka arodu, jo Latvijā citādi šo arodu nemaz nevar apgūt. „Cepuru kolekciju veidošanai iedvesmu un idejas iegūstu, sadarbojoties ar klientiem, tāpēc pati braucu uz gadatirgiem vai citiem publiskiem pasākumiem tirgot savas cepures. Esmu ievērojusi, ka pircējiem patīk redzēt pašu darbu autoru – mākslinieku, no kura viņi pērk produktu,” stāsta Sanda Ezeriņa. Arī mums Koknesē būs lieliska iespēja satikties ar Latvijā pazīstamo cepuru meistari.

„Riskējot un lēnītēm pieradinot modes sekotājus pie dažādiem fasoniem, Sanda gājusi cauri vairākiem cepuru modes periodiem. Sākumā izmantojot labi saglabājušos gabaliņus no vecāsmātes mētelīšiem un mammas svārkiem un kombinējot tos ar jauniem audumiem, viņa darinājusi visdažādākās cepures, pēc tam sekojis filca eksperimentu periods – ģeometriskas galvassegas, līdz pamazām cepures kļuva vienkāršākas, un tagad tie ir gandrīz jau nemainīgi fasoni: žokejcepure, berete, panama u.c. Uzsvars tiek likts uz audumu un rotājošām detaļām. Sandai Ezeriņai ir arī savs meistarstiķis – ar atlasa audumu pārvilkts cilindrs,” tā viņas veikums raksturots intervijā „Cepures ar dvēseli”, Kapitāls, 8/2016

Būsiet laipni gaidīti uz tikšanos ar cepuru meistari Sandu Ezeriņu!

Sarmīte Rode

1cep_1.jpg2cep_1.jpg