Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/3410/bernu__jauniesu_zurija_2012_irsu_pagasta_biblioteka
Drukas datums: 11:46:29 24.09.2024

Bērnu / Jauniešu žūrija 2012 Iršu pagasta bibliotēkā

15.02.2012 kur : Iršu pagasta bibliotēka

img_4154.jpg15. februārī Iršu pagasta bibliotēkā notika „Bērnu / Jauniešu žūrija 2012” noslēguma pasākums. Gandrīz pusgadu 16 projekta dalībnieki cītīgi lasīja piedāvāto grāmatu kolekciju. Lielāko daļu grāmatu bibliotēka iegādājās par budžeta līdzekļiem un nelielu dāvinājumu saņēma no Latvijas nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības labdarības projekta „Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa”.

Lasīšanas maratona laikā bērni lasa, piedalās diskusijās, literārajās pēcpusdienās, zīmē zīmējumus un iepriecina bibliotēkas apmeklētājus ar zīmējumu izstādi.

Iršos bērni grāmatu vērtēšanas projektā piedalās jau 10 gadus. Visvairāk dalībnieku darbojas 5.-7. klašu grupā. Var teikt, ka šie lasītāji ir bibliotekāra darba augļi, jo „Bērnu žūrijas” grāmatas viņi sāka lasīt kā mazi bērni, bet nu jau vērtē kā jaunieši.

Šogad lasīšanas projektā bija interesants jauninājums – arī vecāki varēja piedalīties un vērtēt grāmatu kolekciju. Diemžēl līdz galam neviens pieaugušais neizturēja.

Noslēguma pasākumā atklājās, ka 1.-2. klašu bērniem ļoti patīk Z. Milera, E. Petiška grāmata „Kurmītis un bikses”, 3.-4. klašu skolēni pirmo godalgu piešķīra A. Strautnieces daiļdarbam „Labu labais, kreisu kreisais”, 5.-7. klašu skolēni kā interesantāko nominēja Regera R. grāmatu „ Emīlija dīvaine.” Vecāko klašu vērtētājus ieinteresēja Kuiperes grāmata „Dzīve uz ledusskapja .”

No lasīšanas veicināšanas programmas ieguvēji ir visi. Bibliotēkas plaukti papildinās ar jaunām un skaistām grāmatām. Bibliotekārei ir prieks par katru apmeklētāju un labs lasītājs- tā ir vērtība. Bērnu žūrijas dalībnieki slēdz līgumus, lasa, vērtē, mācās izvēlēties un sadarboties. Jau piecus gadus projektā piedalās bērni no Kokneses novada ģimenes krīzes centra „Dzeguzīte”.

Noslēguma pasākumā eksperti saņēma apliecības un no pārsteiguma maisiņa sev izvilka nelielu dāvaniņu. Iršu pagasta pārvalde sarūpēja lasītājiem greznu, garšīgu kliņģeri.

”Bērnu / Jauniešu žūrijas” pasākums nav iedomājams bez literārajām spēlēm, dažādām rotaļām un sarunām. Aktīvi darbojoties laiks „paskrēja” vēja spārniem. Visiem bija labi un omulīgi, bija gandarījuma sajūta par paveikto. Dodoties prom no pasākuma bērni solīja, ka nākošgad labprāt lasītu vēl un darbotos kā eksperti bibliotēkā.

Iršu pagasta bibliotēkas vadītāja Dace Grele

img_4154.jpgimg_4156.jpgimg_4157.jpgimg_4158.jpgimg_4159.jpgimg_4164.jpg