Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/3490/atminam_nav_noilguma
Drukas datums: 07:48:40 23.09.2024

Atmiņām nav noilguma

14.06.2016

10rep_1.jpg14.jūnijā Latvijā un arī Kokneses novadā atceres pasākumos pieminēja komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienu.

Bebru pagastā pie piemiņas akmens represijās cietušajiem atceres pasākuma dalībniekus uzrunāja Bebru pagasta pārvaldes vadītāja Ilze Pabērza un kultūras pasākumu organizatore Daila Riekstiņa. Akmens pakājē noliktie ziedi bija kā gaišs sveiciens visiem, kuri uz tēvzemes altāra ziedojuši dzīvību un kam nav savas atdusas vietas dzimtajā zemē.

Turpinājumā bebrēnieši devās uz Likteņdārzu, lai kopā ar citiem Kokneses novada politiski represēto nodaļas biedriem un viņu atbalstītājiem pieminētu pēdējā gada laikā mūžībā aizsauktos nodaļas biedrus un dalītos atmiņās, kurām nekad nebūs noilguma. Savukārt dienas vakarpusē, atceres brīdī Koknesē, pie piemiņas akmens klātesošie ieklausījās Astrīdas Saimenas sagatavotajā dzejas veltījumā aizvesto piemiņai, bet Kokneses novada domes priekšsēdētājs Dainis Vingris pateicās novada represēto nodaļas biedriem par aktīvo darbošanos un novēlēja arī turpmāk vēstīt jaunajai paaudzei par mūsu tautas likteņgaitām.

Sarmīte Rode

4rep_1.jpg7rep_1.jpg8rep_1.jpg9rep_1.jpg1rep_1.jpg2rep_1.jpg10rep_1.jpg