Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/3713/macibu_gada_noslegums_bebru_pamatskola
Drukas datums: 09:46:52 24.09.2024

Mācību gada noslēgums Bebru pamatskolā

30.05.2012 kur : Bebru pamatskola

p1220893.jpgMācības Bebru pamatskolas skolēni tradicionāli beidz ar Sporta dienu un svinīgo pasākumu, kad, svētku drēbēs saposies, viss skolas kolektīvs atskatās uz paveikto mācību un ārpusstundu darbā.

30. maija rīts pienāca vējains un apmācies, tāpēc ieplānotās sporta aktivitātes notika skolas sporta zālē, kur pulksten deviņos sporta skolotāja Jeļena Čerņauska skolas direktorei Lidijai Degtjarevai ziņoja par ierindā nostādītajām un sporta dienai sagatavotajām klasēm.

Sporta aktivitātes sākās ar sākumskolas skolēnu stafetēm, pēc tam stafetēs piedalījās pamatskolas klašu komandas. Sporta skolotājai tiesāt palīdzēja skolotājs M. Vecumnieks un 9. klases skolēni G. Miltināns un A. Grinšpons.

Sīva cīņa starp klasēm notika virves vilkšanā, kur, kā jau vecākie un stiprākie būdami, panākumus guva 8. un 7. klases skolēni. Ņipri izrādījās arī sākumskolas skolēni, Padoties negribēja neviens, un klašu audzinātājas stiprināja cīņas sparu ar komandām:: reizē! reizē! Tikai vienotībā un saliedētībā ir spēks- tāda ir galvenā atziņa, kas iegūta šajā Sporta dienā.

31. maija rīts Bebru pamatskolā iesākās ar skolēnu radošo darbu izstādes atklāšanu, ar svinīgu svētku koncertu, kuru sagatavoja sākumskolas klases un viņu audzinātājas, kā arī skolas koris un 3. klases deju kolektīvs skolotājas L. Haritonovas vadībā.

Protams, ļoti gaidīts ir brīdis, kad var uzzināt mācībās labāko skolēnu uzvārdus. 5.- 9. klasēs tādu skolēnu, kuri mācās no 7 līdz 10 ballēm, ir vienpadsmit: 5. klasē Patrīcija Eiduka, Liene Jaunozoliņa, Rinalds Lipenītis, Rolands Lipenītis, Elīna Pukinska, 6. klasē Elza Šmite, Krista Kristiāna Bernoviča, Krista Jirgena, Erlends Liepiņš, 7. klasē Audris Arzovs, Dārta Ungure. Viņi saņēma skolas goda rakstu un zelta pildspalvu.

Skolēni, kuriem vidējais vērtējums mācībās ir vairāk par septiņām ballēm, bet kādā no mācību priekšmetiem iegūts vērtējums 6 balles, saņēma skolas Atzinības rakstu un sudraba pildspalvu. Tādi skolēni bija Anna Bitenbindere, Samanta Vilmane 5. klasē, Renārs Lipenītis 7. klasē, Sendija Ezerkalne 8. klasē.

Skolas sertifikātu par vislabāko liecību saņēma 6. klases skolniece Elza Šmite, jo vidējais vērtējums mācībās viņai ir 9,28. Otrs labāko vērtējumu ieguvusi 6. klases skolniece Krista Kristiāna Bernoviča- 9 balles.

Ļoti labas sekmes šajā mācību gadā guvuši arī sākumskolas skolēni: Linda Dumpe, Madara Luste, Samanta Vēsma, Rimants Čamāns, Ketija Jekaterina Kmita, Annija Šlesere, Alise Berga, Linda Saldava, Daniela Caunīte, kā arī labi mācījušies Juris, Tomaševskis, Rendijs Šerna, Ainis Luste, Krista Ģēģere, Enita Dinija Ošiņa.

Pēc svinīgā pasākuma, kas bija veltīts veiksmīgam un ar panākumiem konkursos, starpnovadu olimpiādēs vainagotam mācību gadam, visi interesenti varēja iepazīties ar skolēnu radošo darbu izstādi, kurā vērojami zēnu un meiteņu mājturībā darinātie darbi, mākslinieciski augstvērtīgi darbi, kas iegūti vizuālās mākslas stundās un rokdarbu pulciņā. Jāteic, ka bija vērojamas daudzas novitātes. Izstāde apliecināja ļoti daudz mūsu skolā neredzētu tehniku un paņēmienu, kā tikt pie neatkārtojamas somas vai spilvena, kā iemantot kristāla kurpītes, Latvijas karti vai māmiņas vārdu. Tas ir skolotāju A. Gavares, Dz. Sniedzes, L. Locānes, A. Piliena ieguldījums bērnos un viņu radītprasmē.

Klases stundas, atvadu vēlējumi, dāvanas, ziedi, un vasaras brīvlaiks jau sācies.

Linda Šmite

Dzintras Sniedzes foto

p1230022.jpgp1220864.jpgp1220877.jpgp1220878.jpgp1220893.jpgp1220909.jpgp1220919.jpgp1220993.jpgp1220998.jpgp1230004.jpg