Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/3745/ziemassvetku_koncerts_vecbebru_profesionalaja_vidusskola
Drukas datums: 07:36:56 24.09.2024

Ziemassvētku koncerts Vecbebru Profesionālajā vidusskolā

19.12.2012 kur : Vecbebru tehnikums

dsc_0642.jpgSen gaidīti, nu atnāca, tie bagāti Ziemassvētki. Ziemas saulgrieži. Dieva piedzimšanas svētki. Vai līst sidraba lietiņš, vai uz zariem krīt sniegs – pasauli pārņēmis Ziemassvētku prieks.

Gaidot gaišākos svētkus gadā, 19. decembrī, Vecbebru Profesionālās vidusskolas zālē uz skatuves goda vietā dižojās svētku eglīte, jo uz pirmo pasākumu pēc zāles remonta šīs mājas saimnieki pagasta iedzīvotājus aicināja uz Ziemassvētku koncertu. Skatītājiem bija divkāršs prieks – gan par skaisto un mājīgo zāli, gan par brīnišķīgajiem pagasta izglītības iestāžu pašdarbības kolektīvu priekšnesumiem. Koncerta programmu Vecbebru Profesionālās vidusskolas direktora vietniecei praktiskajā apmācībā un audzināšanas darbā Inārai Bakmanei palīdzēja sagatavot īsti Ziemassvētku rūķi. Viņi bija arī tie, kas lika iedegties gaismiņām eglītes zaros, bet uz dančiem un dziesmām aicināja viens no rūķiem – VPV audzēkne Liene Brenča. Ik priekšnesums bija mazs Ziemassvētku stāsts. Atlika tikai ļauties dziesmas melodijai, dejas priekam, lai nokļūtu baltā naktī… Paldies par burvīgās svētku noskaņas radīšanu Vecbebru Profesionālās vidusskolas jauniešu deju kolektīvam „Kāre”, Bebru pamatskolas korim, PII „Bitīte” mazajiem dziedātājiem, Bebru internātvidusskolas 6. – 8. klašu dejotājām, Bebru internātvidusskolas 5. klases kvintetam un 10. klases ansamblim, VPV dziedošajiem jauniešiem. Koncerta gaitā uzzinājām, ka šajā nedēļā VPV darbojās čaklo rūķu darbnīca, kurā tapa visgardākās piparkūkas. Skolotāja Nadežda Krēsliņa ar saviem palīgiem apbalvoja labākos piparkūku meistarus.

Ikviena laba doma izteikta vārdos kā putns paceļas spārnos un aizlido pasaulē. Gaišus un labām domām bagātus Ziemassvētkus klātesošajiem novēlēja Vecbebru Profesionālās vidusskolas direktors Jānis Bakmanis un kolektīvu vadītāji, koncerta dalībnieki. Visus vienoja viens kopīgs vēlējums, lai no jauna atdzimušajā zālē ne tikai Ziemassvētkos, bet itin bieži nākas satikties brīžos, kad gavilē Dziesma un Deja.

Sarmīte Rode

dsc_0568.jpgdsc_0574.jpgdsc_0584.jpgdsc_0642.jpg