Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/3799/prieciga_atkalredzesanas_kokneses_muzikas_skola
Drukas datums: 07:50:14 22.09.2024

Priecīga atkalredzēšanās Kokneses Mūzikas skolā!

12.10.2013 kur : Kokneses mūzikas skola

k_bumbisa_afisa.jpgŠķiet, tikai nesen Kokneses Mūzikas skolas durvis aizvēra skolas Klavieru klases absolvents Kaspars Bumbišs, lai 2013. gada 12. oktobrī tās atvērtu jau kā J. Vītola Mūzikas akadēmijas Jāņa Maļecka klavieru klases students. Prieks un satraukums valdīja skolā, jo ne jau katru dienu absolventi mūs pagodina ar savu klātbūtni!

Kaspars uz Kokneses Mūzikas skolu pārcēlās no Madlienas Mūzikas skolas, kurā bija sācis mācīties vijoļspēli. 1998.gadā mūsu skolā vēl nebija Vijoļspēles klases un Kasparam nācās izvēlēties citu mūzikas instrumentu. Izvēle tika Klavieru spēlei.

Augumā mazajam, trauslajam zēnam sākotnēji tikšana galā ar klavierēm bija problemātiska – vijoļspēlei piemērotie smalkie pirkstiņi no lielā instrumenta skaņu spēja izvilināt ar lielu piepūli, tādēļ pa retam noritēja arī kāda asariņa, kuru skolotāja izlikās nemanām. Pēc gada pirksti kļuva spēcīgāki, savu pozitīvo lomu nospēlēja zēna iedzimtā muzikalitāte un tēva- J. Bumbiša neatlaidība, stingrība un klavieres ieskanējās!

Kasparam nokļūstot skolotājas O. Smelnakas klavieru klasē, pēc nelielas iepazīšanās ar savdabīgo skolotājas darba stilu, klavierspēles iemaņas turpināja progresēt - eksāmenos un ieskaitēs varējām priecāties par jaunā pianista klavierspēles tehniku, muzikālo izpildījumu. Skolu Kaspars absolvēja lieliski!

2006. gadā pēc skolas absolvēšanas, jaunietis iestājās J. Mediņa L. Prūses klavieru klasē, to sekmīgi absolvējis turpināja mūzikas studijas Mūzikas akadēmijā.

2011. gadā, skolas 20 gadu svinībās, Kaspars muzicēja kopā ar mūsu skolas 2001. gada absolventu Artūru Noviku – arī Mūzikas akadēmijas studentu. Abu jauniešu aizrautīgā , izsmalcināti elegantā muzicēšana izraisīja visu klātesošo nedalītu sajūsmu. Pārliecinošs pierādījums klavieru un akordeona nevainojamai saderībai profesionāļu izpildījumā!

Atgriežoties pie 2013. gada 12. oktobra koncerta Kokneses Mūzikas skolā, jāteic, ka programma bija ļoti plaša – dažādus laikmetus un stilus aptveroša. No J. S. Baha c moll „ Prelūdijas un fūgas” līdz Ē. Ešenvalda „ Frozen Horizon” , caur F. Šopēna „ Revolucionāro etīdi” pie S. Rahmaņinova mūzikas. Koncerts bija muzikalitātes, bagātas iztēles un darba spēju triumfs!

Novēlam talantīgajam, mērķtiecīgajam jaunietim veiksmi konkursā, lielisku pianista karjeru un gaidīsim atgriežamies Koknesē jau kā Mūzikas skolas Klavieru spēles pedagogu!

Kokneses Mūzikas skolas Klavieru nodaļas pedagogi