Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/3858/vasara_bez_asaram__atgadinasim_berniem_par_drosibu_vasara
Drukas datums: 23:37:55 23.09.2024

„Vasara bez asarām” - atgādināsim bērniem par drošību vasarā!

21.05.2014 kur : Kokneses pamatskola - attīstības centrs

drosiba.jpgTuvojas vasara – laiks, kad bērni dodas trīs mēnešus garās brīvdienās. Tādēļ svarīgi ir atkārtot un iemācīt bērniem lietas, kas jāzina, lai brīvlaiku varētu pavadīt droši.

21. maijā Kokneses internātpamatskolā – attīstības centrā tika rīkota izglītojoša nodarbība par drošību – uz ūdens, uz ceļa, ar elektrību un citām ar drošību saistītām situācijām, to vadīja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirkņa nepilngadīgo lietu inspektore Egija Kārkliņa. Lai spētu izvairīties no nelaimes gadījumiem un zinātu kā rīkoties, ja pašam vai apkārtējiem draud briesmas, inspektore ar skolēniem pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar atpūtu pie ūdens, kā arī ugunsdrošības un elektrodrošības noteikumu ievērošanu. Svarīgi ir atcerēties, kādos gadījumus un kur meklēt palīdzību – pie pieaugušajiem, vai zvanot uz valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, pa tālruni 112. Katram bērnam, dodoties brīvdienās, svarīgi atcerēties, ka ikvienā situācijā ir jāizvērtē riski un jārīkojas droši.

Vecāko klašu skolēniem E. Kārkliņa stāstīja par vardarbību vienaudžu vidū, tās izpausmes veidiem, cietušā riska faktoriem un sekām, uzsverot, ka jauniešiem ir vairāk jārunā un jāmēģina rast problēmu risinājumi.

Dodoties brīvlaikā aicinām skolēnus ievērot drošības noteikumus, izvērtēt riskus, lai vasara būtu droša un „bez asarām”!

Kokneses internātpamatskolas – attīstības centra metodiskais dienests