Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/3863/brivdabas_pedagogija
Drukas datums: 10:54:03 22.09.2024

Brīvdabas pedagoģija

03.06.2014 kur : Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskola

briivdabas_pedagogjija-014.jpgŠobrīd pasaulē ir aktuāla ekoloģiskā audzināšana, saudzīgas attieksmes pret dabu un kultūrvidi veidošana un veselīga dzīves veida apzināšana, tāpēc 3.jūnijā Kokneses novada I.Gaiša Kokneses vidusskolā pulcējās novada izglītības iestāžu skolotāji uz lekciju ''Brīvdabas pedagoģija''. Tās vadītāja - vides pedagoģe un daudzu starptautisku izglītības projektu veidotāja Anita Ieriķe, dalījās savā bagātajā pieredzē, kas gūta, strādājot pirmsskolā Zviedrijā un vadot NO Dzīve dabā.

Tikšanās sākumā skolotāji tika iepazīstināti ar brīvdabas pedagoģijas popularitāti Ziemeļvalstīs, kur bērni dodas regulārās pastaigās jebkuros laika apstākļos, bet tālāk sekoja praktiskas aktivitātes dabā. Jādomā, ka iegūtās zināšanas par brīvdabas pedagoģiju un idejas skolotāji izmantos kā lielisku iespēju dažādot bērnu mācību procesu.

Tikšanās noslēgumā Kokneses pilsdrupās skolotājus gaidīja Ragāļu ēdnīcas gardā soļanka, iekurts ugunskurs, kurā no līdzpaņemtā banāna tika pagatavots pasakains deserts. Paldies Inai Požarskai un Laumai Ārei par jauko pasākumu!

Pasākuma dalībniece - PII ''Gundega'' skolotāja G.Ķibilde.

briivdabas_pedagogjija-018.jpgbriivdabas_pedagogjija-002.jpgbriivdabas_pedagogjija-017.jpgbriivdabas_pedagogjija-010.jpgbriivdabas_pedagogjija-014.jpgbriivdabas_pedagogjija-013.jpgbriivdabas_pedagogjija-024.jpgbriivdabas_pedagogjija-029.jpgbriivdabas_pedagogjija-036.jpg