Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/3880/putras_programmas_noslegums_kopa_ar_masu_un_laci
Drukas datums: 21:40:18 23.09.2024

Putras programmas noslēgums kopā ar Mašu un Lāci

09.11.2014 kur : Vecbebru tehnikums

dsc_0091.jpgVecbebru Profesionālās un vispārizglītojošās internātvidusskolas audzēkņi jau otro gadu aktīvi piedalījās Vislatvijas Putras programmā. Ja pagājušajā gadā iespēja piedalīties bija tikai pirmsskolas un sākumskolas skolēniem, tad šogad to varēja darīt arī 5.-8. klašu kolektīvi. Mūsu skolu pārstāvēja 7.klases kolektīvs kopā ar audzinātājām Daigu Andersoni un Sandru Auzenbergu. 0.-4. klases bērni kopā ar audzinātājām oktobra mēnesī piedalījās Vislatvijas izstādes "Putrai dzimšanas diena" veidošanā, skatījās Putras stundu, pildīja mājas darbus, mācījās rotaļas un tautas dziesmas par putru, uzzināja, kā graudaugi palīdz izaugt lieliem, stipriem un gudriem. Tā kā "Herkuless" šogad svin 60 gadu jubileju, tad audzēkņi veidoja dāvanu - izstādi(zīmējumus, aprakstus, pasakas, radošos darbus u.c.).

Arī 7.klases skolēni veica dažādus uzdevumus. Vispirms noskatījās Putras stundu, atbildēja uz jautājumiem, pārbaudīja savas zināšanas un prasmes par šo tēmu, tad izdomāja savas putras receptes, gatavoja tās arī mājās, ilustrēja, centās pārspēt restorānu šefpavārus un kļūt par # PUTRINGS zvaigzni klasē. Veselīgās un gardās putras baudīja no videi draudzīgiem traukiem. Paldies par atsaucību Artim Zvejniekam un AS "Latvijas valsts meži". Katrs individuāli radīja savu Putras Himnu, cerot, ka iegūs iespēju iedziedāt to studijā, protams, pirmatskaņojums notika klasē, šoreiz bez muzikālā pavadījuma, jo galveno uzmanību pievērsa tieši tekstam.

Putras mēneša noslēgumā skolā norisinājās Putras programmas noslēguma pasākums kopā ar Mašu un Lāci. Tajā pārrunājām un atcerējāmies oktobrī paveikto, uzzinājām vēl daudz jauna par putru - tradīcijām bagāto ēdienu. Lācis - Mašas uzticamais draugs - uzdeva jautājumus par dzirdēto un par pareizu atbildi iepriecināja ar īpašo kārumu - Mašas un Lāča šokolādi vai košļājamo gumiju. Mašas uzticamie palīgi - skolotāja Zinaīda Bāra kopā ar 12.klases konditoriem - bija sarūpējuši gardos, mutē kūstošos auzu pārslu cepumiņus. Protams, bez vitamīniem - rudens āboliem - arī neizpalikām.

Tā kā bērni putru bija cītīgi ēduši, tad pietika spēka un enerģijas, lai dziedātu un dejotu, klausītos 7.klases audzēkņu pašsacerētās Putras Himnas, minētu melodijas, kā arī noskatītos multiplikācijas filmas "Pieci kaķi" un Mašas pasaku "Putra no cirvja".

Atcerēsimies arī mēs, ko teica mums Maša: "Ja cilvēks pareizi ēd, viņš uzreiz kļūst labsirdīgāks."

Teksts-Daiga Andersone

dsc_0059.jpgdsc_0052.jpgdsc_0060.jpgdsc_0063.jpgdsc_0066.jpgdsc_0067.jpgdsc_0068_1.jpgdsc_0069.jpgdsc_0072.jpgdsc_0075.jpgdsc_0085.jpgdsc_0091.jpgdsc_0095.jpgdsc_0098.jpg