Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/3909/esam_veseli_un_stipri
Drukas datums: 17:41:14 23.09.2024

„Esam veseli un stipri...”

25.04.2015 kur : Kokneses pamatskola - attīstības centrs

20150325_160413_1.jpgKokneses internātpamatskolā –attīstības centrā, marta mēnesī, skolēniem bija iespēja piedalīties dažādos pasākumos un aktivitātēs, kas saistīti ar veselīgu dzīvesveidu.

Veselīga uztura pēcpusdienā skolēni minēja mīklas, lika puzles, taustīja noslēpumainos maisiņus, kā arī noteica pēc garšas dažādus dārzeņus un augļus. Kā balvu par dalību aktivitātēs skolēni saņēma veselīgos našķus.

Muzikālajā pēcpusdienā „Burkāni, bietes, kāpostiņi – tie ir mani vitamīni”, visi dziedāja dziesmas par veselīgajiem dārzenīšiem, piedalījās gan tradicionālajās latviešu rotaļdejās, gan modernajās un plaši pazīstamajās sadzīves rotaļās.

25. martā skolēni piedalījās skaitāmpantu izteiksmīgas runas konkursā „Ak, šie jautrie dārzenīši.” Skaitāmpanti tika skaitīti tos dramatizējot ar kustībām un ritmu, kā arī iesaistot visus klātesošos jautrajā skandēšanā. Labākie dalībnieki tika apbalvoti ar pateicības rakstiem un nelielām dāvaniņām.

Lielajā noslēguma pasākumā 26. martā viesos tika aicināti vecāki, kuriem kopā ar bērniem bija iespēja darboties dažādās radošajās darbnīcās. Darbnīcā „Jestrais ķiplociņš” bērni kopā ar vecākiem pagatavoja veselīgos ķiploku grauzdiņus, darbnīcā „Zaļie pirkstiņi” dekorēja trauciņus, stādīja sīpolus lociņu audzēšanai, bet darbnīcā „Veselības taciņa” bērnus un vecākus sagaidīja fiziskas aktivitātes, darbošanās, dažādi uzdevumi domāšanai un atmiņas trenēšanai.

Pēc radošās darbošanās vecākiem bija iespēja piedalīties un vērot mācību stundas. Pasākuma„ Esam veseli un stipri...” noslēgumā, kopīgi vērojot prezentācijas materiālus, vecāki iepazinās, bet bērni un skolotāji ar interesi atskatījās uz bērnu radošo darbošanos visa mēneša garumā.

Paldies visiem iesaistītajiem skolotājiem un skolēniem par aktīvo piedalīšanos visos rīkotajos pasākumos. Īpašs paldies vecākiem par atsaucību, piedalīšanos un pozitīvas noskaņas radīšanu kopīgajā tikšanās reizē.

„C ”klašu metodiskās komisijas vadītāja Jolanta Rotkāja.

20150325_160413_1.jpgc-kl-noslegums-072_1.jpgc-kl-noslegums-073_1.jpg