Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/3912/izglitojosa_nodarbiba_atkaribam__ne
Drukas datums: 17:50:16 23.09.2024

Izglītojoša nodarbība „Atkarībām – nē!”

09.04.2015 kur : Kokneses pamatskola - attīstības centrs

9. aprīlī Kokneses internātpamatskolā – attīstības centrā notika izglītojoša nodarbība par tēmu „Atkarības”, kuru vadīja Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirkņa nepilngadīgo lietu inspektore Egija Kārkliņa. Inspektore skolēniem atgādināja par smēķēšanas un alkohola negatīvo ietekmi uz organismu, iespējamajiem veselības traucējumiem un riskiem, ko izraisa nikotīns, tabaka, alkohols. Inspektore minēja kaitējumus, kādus nodara smēķēšana, piemēram, katra izsmēķētā cigarete saīsina mūža ilgumu vidēji par 6 līdz 7 minūtēm, smēķētājiem rodas hroniski iekaisumi elpceļos u.c.

Tāpat tika uzsvērts tas, ka katram pašam vispirms ir jābūt vēlēšanās atmest smēķēšanu. Ja cilvēks pats nav gatavs to darīt, tad atmest smēķēšanu būs grūti, lai neteiktu, ka gandrīz neiespējami. Runājot par alkoholu, tika minēti dažādi fakti un piemēri. Visspēcīgākā alkohola iedarbība ir uz smadzenēm, kas izraisa dažādus simptomus: neskaidru runu, koordinācijas zudumu, nestabilitāti stāvot vai staigājot, pazeminātu uzmanību un spriestspēju. Lektore uzsvēra, ka tas ir nopietns ļaunums un kaitējums veselībai.

Inspektore Egija aicināja jauniešus padomāt par sevi, savu veselību un apkārtējiem, vai ir vērts sākt lietot kādu no atkarību izraisošajām vielām?

Paldies inspektorei Egijai Kārkliņai par izglītojošo nodarbību!

Aicinu visus jauniešus „Izvēlēsimies dzīvi bez atkarībām!”

Direktores vietnieces audzināšanas darbā p.i.

A. Lasmane