Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/3935/ziemassvetku_tirdzins
Drukas datums: 11:44:35 23.09.2024

Ziemassvētku tirdziņš

16.12.2015 kur : Bebru pamatskola

1sem_1.jpgBebru pamatskolas skolēniem mācību gada pirmā semestra noslēgums izvērtās ļoti priecīgs, negaidītiem pārsteigumiem bagāts.

Jau 16. decembrī Ziemassvētku tirdziņā, uz kuru pirkt un pārdot vienmēr aicina skolotāja Dz. Karlsone, virmoja īsta svētku gaisotne. Katrs skolas tirdziņš piedāvāto preču ziņā atšķiras no iepriekšējā. Šogad nepameta sajūta, ka mums nekā netrūkst, pat mūzikas, satikšanās un izrunāšanās prieka. Mums ir viss, jo esam čakli rokdarbnieki, cepēji, māju saimnieki, latvisko tradīciju turpinātāji. Skolas tirdziņā varēja iegādāties vaska sveces, koka karotes, mājās sietu sieru, mājās ceptas tortes, kūkas, picas, cepumus. Tika pārdoti konservējumi, sulas, kartupeļi. Bija gardas lietas un greznas lietas. To labāk vienreiz redzēt, nekā daudzreiz par to dzirdēt.

17. decembrī skolas Ziemassvētku egles pasākumā mēs nebeidzām viens otru pārsteigt ar jaunām dziesmām, izaugsmi apliecinošām tautiskajām dejām, iestudējumiem.

Kolosāls, jo meistarīgi nospēlēts, bija skolēnu vecāku teātra priekšnesums, kurš pastāstīja, ka daži Ziemassvētku vecīši nemaz tik darbīgi nav. Mūsu vecītis (Kristera Paļčevska tētis) neklausīja mammu ( Ketijas Kmitas māmiņu) un māsiņu (Kristera Paļčevska māmiņu). Bija jānāk talkā ziemeļbriedim (Ralfa, Matīsa un Dāniela Riekstiņu māmiņai), lai piedabūtu Ziemassvētku lielo rūķi pie saviem darba pienākumiem, kurus viņš tomēr godam veica un apdāvināja katru skolēnu un klases audzinātāju.

Pirmoreiz plašākai auditorijai savu prasmi demonstrēja leļļu teātra studijas dalībnieki, izstāstot stāstu par to, ka katram ir sava bēda, bet tā izgaist Ziemassvētku brīnumu laikā. Īpaši par lellēm priecājās paši mazākie.

Ziemassvētku ballē dejoja lieli un mazi, dejoja lēni un ļoti, ļoti azartiski, tādējādi atbrīvojoties no mācību pusgadā uzkrātās spriedzes un noguruma.

18. decembrī katrs, kurš guvis panākumus mācībās, sabiedriskajā darbā un sportā, tika sumināts un slavēts gan kopīgajā pasākumā, gan klasēs. Skolas direktore L. Degtjareva sniedza pārskatu, ar ko jaunu iezīmējies šis mācību gads. Tie ir skolēnu panākumi florbolā, džudo, volejbolā un labdarības koncerti cilvēkiem, kuri Iršos un Skrīveros nedzīvo savās ģimenēs, savu vistuvāko cilvēku vidū. Lai Ziemassvētku pārdomu laikā izdodas novērtēt visu labo, kas šajā gadā noticis, un apņemties jauniem darbiem!

Bebru pamatskolas informācija,

Dz. Sniedzes foto.

5sem_1.jpg6sem_1.jpg1sem_1.jpg2sem_1.jpg4sem_1.jpg7sem_1.jpg3sem_1.jpg8sem_1.jpg9sem_1.jpg10sem_1.jpg11sem_1.jpg12sem_1.jpg13sem_1.jpg14sem_1.jpg15sem_1.jpg16sem_1.jpg17sem_1.jpg18sem_1.jpg19sem_1.jpg