Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/3939/metenu_diena_bitite
Drukas datums: 11:44:10 23.09.2024

Meteņu diena „Bitītē”

11.02.2016 kur : Bitīte, pirmsskolas izglītības iestāde

1met_1.jpg1.februāra rītā pirmsskolas izglītības iestādes ”Bitīte” bērnu maskotais gājiens ierībināja zālē, lai svinētu Meteņa dienu. Zaķus, lapsas, vāveres, kaziņas un citus zvērus sagaidīja saimniece - Dzintra Stārastiņa un gaismas nesēja kaziņa - skolotāja Iluta Atrasta, muzikālo pavadījumu spēlēja Inese Skuja. Meteņi ir pēdējā diena, kad var doties maskotos gājienos. Pirmo reizi Meteņus svinējām zālē, veicot dažādas sportiskas aktivitātes, jo lietainais laiks neļāva doties dabā un baudīt Meteņa priekus kā citus iepriekšējos gadus.

Lielākā daļa Meteņu svinēšanas tradīcijas ir veltītas bērnu līksmībai. Meteņu svētku pamatideja - rūpes par nākamā gada auglību, ražu un labklājību. Atvadas no ziemas un pavasara sākums, jo visi vēlamies spožo sauli. Meteņi ir arī lielīšanās laiks. Kurš kuru? Kurš veiklāks? Kurš asprātīgāks? Meklējām Meteni sekojot pa viņa pēdām. Meteņa lomā iejutās „Bitītes” vadītāja Ilona Vītola.

Vismazākos Metenis izvizināja ar īpašām ragaviņām, bet lielie bērni vizināja viens otru. Kurš bija veiklāks un spēcīgāks tam izdevās ātrāk izvizināt savu draugu. Metenis nebeidza pārsteigt – itin veikli ar lejkannu uzlejot ūdeni tiem, kuri lasīja pa grīdu izbērtās sudraba pogas. Par to visiem bija lielie smiekli! Nobaudījām garšīgos Meteņdienas pīrāgus, par piedalīšanos svētkos saņēmām zelta pogu medaļas un atvadījāmies no Meteņa līdz nākošajam gadam.

PII „Bitīte” informācija

3met_1.jpg4met_1.jpg1met_1.jpg6met_1.jpg2met_1.jpg5met_1.jpg7met_1.jpg8met_1.jpg9met_1.jpg10met_1.jpg11met_1.jpg12met_1.jpg13met_1.jpg14met_1.jpg15met_1.jpg17met_1.jpg