Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/3947/pirmas_skolas_dienas_bebru_pamatskola
Drukas datums: 07:49:20 23.09.2024

Pirmās skolas dienas Bebru pamatskolā

01.09.2016 kur : Bebru pamatskola

2zinib_1.jpgKā krāsaini bērnu sapņi pie Bebru pamatskolas 1. septembra rītā uzplauka balonu koku birztaliņa. Krāšņie balonu koki gaidīja mazos un lielākos skolā nācējus, lai pārsteigtu un iepriecinātu, lai dotu cerību, ka mācību gads būs interesants, raibs, daudzsološs.

1.septembrī Bebru pamatskolas kolektīvā tika mīļi uzņemti 10 pirmklasnieki, 8 zēni un 2 meitenes. Jau pirmajā dienā viņi pārliecinoši pierādīja, ka prot angļu valodu un rēķināšanu, ir veikli sportisti. Svinīgi saņemot skolēna apliecību, skolas kolektīvā tika uzņemti arī tie 5 skolēni, kuri mācījušies citās mācību iestādēs. Ziedi, satikšanās prieks, čalas, apsveikumu runas, valsts un skolas himna, klases stundas un jaunums – rīt mācību stundu nebūs, bet tik ļoti gribas ņemt līdzi un visiem parādīt jauno skolas somu, rakstāmpiederumu pilno penāli!

2. septembri plānojām kā Adaptācijas dienu. Skolēni no rīta darba līnijā uzzināja šīs dienas un skolas darba kārtību. Viņus gaidīja 5 pieturas, kurās radoši darboties un uzzināt ko jaunu: jauno konstruktoru pietura, zīmēšanas pietura, muzikālā pietura un pieturas “Lasāmkoks”, “Foto galerija”. Izvērtējot savas aktivitātes, skolēni un skolotāji atzina, ka diena bija izdevusies, ka šādu dienu vajag organizēt vēl.

Bērniem patika tas, ka varēja zīmēt brīvā dabā, uz skolas asfalta atstājot tik daudz saules tēlu un sava piedzīvotā vasarā. Ļoti aizrāva darbs ar lego klucīšiem. Jaunajā darbnīcā tapa 5 nopietni autoostas pieturas projekti, jo Bebru pagastā vēl nav pabeigta autopieturas būve.

Muzikālajā pieturā varēja izdejoties, izdziedāties latviešu un angļu valodā. Apmierinātas tika visdažādākās gaumes.

Vasarā izlasītās grāmatas izplauka par koka lapām, bet kokos parādījās arī āboli, putnu būri, sirsniņas un putnu olas – liecība par nelasītajām grāmatām un apņemšanās laboties. Visčaklākie lasītāji ir bērni līdz 5.klasei. Vecākajās klasēs lai gods un slava Lindai Saldavai (izlasītas 5 grāmatas) un Kristeram Leķim (Izlasītas 3 grāmatas)!

Fotogalerijā skolēni apskatīja nesen iemūžinātos skolas notikumus: pēdējo mācību dienu, izlaidumu un vakar aizvadīto Zinību dienu.

Pēc pirmajām skolas pusdienām vēl klases stunda, kurā iekārtot jauno Bebru pamatskolas skolēna dienasgrāmatu, pilnu ar špikerīšiem, dažādiem padomiem. Tur atrodami skolas himnas vārdi, skolas iekšējās kārtības noteikumu atgādnes.

Tautā saka: kā gads iesākas, tā tas paiet. Pie mums sākums mācībām bija interesants, draudzīgs, jautrs, aktīvs. Lai mums visiem veiksmīgs, panākumiem bagāts 2016./ 2017. mācību gads!

Linda Šmite,

Dzintras Sniedzes foto

1zinib_1.jpg2zinib_1.jpg3zinib_1.jpg4zinib_1.jpg5zinib_1.jpg6zinib_1.jpg7zinib_1.jpg8zinib_1.jpg9zinib_1.jpg10zinib_1.jpg11zinib_1.jpg12zinib_1.jpg13zinib_1.jpg14zinib_1.jpg15zinib_1.jpg16zinib_1.jpg17zinib_1.jpg18zinib_1.jpg19zinib_1.jpg20zinib_1.jpg21zinib_1.jpg22zinib_1.jpg23zinib_1.jpg24zinib_1.jpg