Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/4175/septito_gadu_voldemara_jakobsona_dzimsanas_dienu_sagaida_uz_slepem
Drukas datums: 11:38:31 23.09.2024

Septīto gadu Voldemāra Jākobsona dzimšanas dienu sagaida uz slēpēm!

23.01.2016 kur : Vecbebru Mežaparka estrāde

15jakob_1.jpg27. janvārī mūsu novadniekam - tēlniekam, skolotājam, boksa čempionam Voldemāram Jākobsonam aprit 117. dzīves gadskārta. Par tradīciju Bebru pagastā ir kļuvis viņa dzimšanas dienas mēnesī tikties pasākumā Mežaparkā „Visi uz slēpēm!” 23. janvārī, nebēdājot par salu, mazi un lieli sekoja dižā jubilāra vēlējumam un baudīja ziemas burvību. Prieks, ka tāpat kā citus gadus kopā ar bebrēniešiem šajā dienā bija Voldemāra Jākobsona bijušais skolnieks Andrejs Muraško.

Pasākumu atklāja Bebru pagasta pārvaldes vadītāja Ilze Pabērza un tēlnieka Voldemāra Jākobsona memoriālās mājas – muzeja vadītāja Justīne Pastore. Ar kopīgu iesildīšanos sākās jautras atrakcijas: ragavu līkloči, riņķīšu mešana, piku mešana lielajos riņķos, pašās beigās dedzīga virves vilkšana, pēc pasākuma noslēguma - "Baltā karoga" meklēšana.

Šogad uzslavējama slēpotāju skaita palielināšanās. Pagājušajā gadā pasākumā piedalījās 7 slēpotāji, bet šoreiz numurus saņēma un slēpoja 14 dalībnieki. Bērnu grupā startēja: Edijs Eiduks, Toms Kroičs, Rūdolfs Emīls Zvejnieks, Andrejs Tomass Zvejnieks, Kristers Karlsons, Marta Mikāla. Juris Bitenbinders, senioru grupā: Lība Zukule, Rita Pukinska, Jānis Liepiņš, Aigars Ošinš, vidēja vecuma grupā: Māris Mikāls, Baiba Bunne, Artis Zvejnieks. Uzslava plaši pārstāvētajai bērnu grupai! Savukārt dažiem no pieaugušajiem slēpotājiem šis bija daudzus gadus aizmirsts vaļasprieks. Ņemam šo labo piemēru un citus gadus esam vēl vairāk "uz slēpēm"!

Kad slēpošanas pamatsacensības bija veiktas, ātri tika risinātas sarunas par stafetes slēpojumu, tomēr tam jau bija palicis par maz slēpotāju, un drīz tika pieņemts lēmums veikt papildslēpojumu bez balvām un uzslavām, veicot divus lielos maršruta apļus (pamatsacensībās bija tikai viens aplis). Tā bija iespēja nedaudz ilgāk pabūt uz savām slēpēm, izslēpot gan ēnaino (pie Mežaparka), gan tik ļoti saulaino trases posmu U. Krievāra mājas tuvumā, un galu galā - arī nesalt, jo tomēr sals bija jūtams. Slēpojumā laikā bija dzirdama atziņa: "Tīri labs treniņš sanāca."

Pasākuma noslēgumā katrs bija ieguvis jaunus stāstus un piedzīvojumus! Paldies dalībniekiem par ierašanos un aktīvu līdzdarbošanos! Paldies Ralfam Eidukam par slēpojuma hronometrēšanu, Justīnei Pastorei par labām idejām un aktīvu līdzdalību pasākuma norisēs! Paldies visiem citiem par ieguldīto darbu vietas sagatavošanā, kā arī liels paldies tiem, kas palīdzēja inventāra novākšanā!

Bebru pagasta pārvaldes vārdā -

sporta organizators Artis Zvejnieks

Dzintras Sniedzes foto

bebri_slepes_1.jpg4jakob_1.jpg1jakob_1.jpg2jakob_1.jpg3jakob_1.jpg5jakob_1.jpg6jakob_1.jpg7jakob_1.jpg8jakob_1.jpg9jakob_1.jpg10jakob_1.jpg11jakob_1.jpg12jakob_1.jpg13jakob_1.jpg14jakob_1.jpg15jakob_1.jpg16jakob_1.jpg17jakob_1.jpg18jakob_1.jpg19jakob_1.jpg20jakob_1.jpg21jakob_1.jpg22jakob_1.jpg23jakob_1.jpg24jakob_1.jpg25jakob_1.jpg