Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/4201/irsu_kauss__2013
Drukas datums: 07:41:43 24.09.2024

Iršu kauss - 2013

09.03.2013

img_9599.jpgNeierasti auksts, bet spožas saules sildīts, 9. marta rīts Iršos uz tradicionālajām veterānu sacensībām volejbolā sagaidīja 6 sieviešu un 5 vīriešu komandas. Volejbola veterāni ir ļoti aktīvi braucot ciemos un organizējot sacensības savās mājās – turnīra grafiks zināms praktiski gadu uz priekšu. Marta sākums ir „pieturvieta” Iršos. Vistālāko ceļu mērojušas Talsu un Daugavpils komandas, bet pirmo reizi Iršos viesojās sieviešu komanda no Litenes, Gulbenes novadā.

Pēcsvētku rīts ikkatru sievieti – sacensību dalībnieci sagaidīja ar tradicionālo Sieviešu dienas ziedu – tulpīti, un maigais Rafaello baudījums deva enerģiju garajam spēļu cēlienam.

Spēlējot „riņķa” sistēmu, par uzvarētājiem vīru grupā kļuva Iršu komanda, otrie – neretieši, trešie – viesi no Saulkrastiem. Sieviešu grupā tika spēlēta „play - off” sistēma un triumfēja Jelgavas komanda, otrās – talsenieces, trešā – komanda no Saulkrastiem.

Lai arī sacensību nosaukums „Iršu kauss” – tomēr šoreiz godalgoto vietu komandām tika pasniegti speciāli gatavoti sienas pulksteņi, dalībnieki saņēma medaļas un individuālas balvas. Īpašai piemiņai sieviešu komandām tika dāvāts albūms ar foto no Iršiu volejbola dzīves, komandas kopbilde no iepriekšējā gada turnīra ar vēlējumu katru gadu fotokolekciju papildināt. Kā labākās turnīra spēlētājas tika atzītas un balvas saņēma Solveiga Teclofa no Jelgavas un Sandra Korne no Saulkrastiem, kura turklāt sagādāja sev labu dāvanu dzimšanas dienā!

Pasākuma viesi- Sēlijas novada volejbola atbalstītājs Kārlis Greiškalns izteica atzinību pasākuma rīkotājiem, dāvinot piemiņas medaļas. Latvijas Volejbola Federāciju (LVF) pārstāvēja Egīls Cīrulis, godalgoto vietu ieguvējām komandām un Iršu hallei dāvinot volejbola bumbas.

Pasākuma norisē saku lielu „PALDIES” savai darba grupai – Lībai, Dacei, Ingunai, Klintai, Modrim, Jurijam, Imantam! Paldies arī Iršu pagasta pārvaldes vadītājai Rainai Līcītei, kas spēja savienot savu dzimšanas dienu ar volejbolu! Paldies arī Aivaram Dambītim par sarūpēto prieku daiļā dzimuma pārstāvēm!

Muzikālu baudījumu sniedza „Kalnaielas muzikanti” no Aizkraukles, bet volejbola veterāni jau pārcilā plānus par tuvākajām sacensībām. Marta beigās Iršu volejbolisti dodas uz Lubānu un volejbola „karuselis” turpinās!

Iršu sporta dzīves organizators Dzintars Greļs

img_9599.jpgimg_9567.jpgimg_9640.jpgimg_9575.jpgimg_9679.jpgimg_9719.jpgimg_9734.jpgimg_9735.jpgimg_9759.jpgimg_9776.jpgimg_9779.jpgimg_9787.jpgimg_9899.jpg