Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/4265/dziedoso_gimenu_un_draugu_saiets_bebros
Drukas datums: 05:35:07 24.09.2024

Dziedošo ģimeņu un draugu saiets Bebros

05.04.2013 kur : Bebru pamatskola

p1260158.jpgJau otro gadu, gaidot pavasari, dziedošās ģimenes un draugi Bebros satikās uz līksmu, pavasarīgu sadziedāšanos. 5. aprīļa vakarā Bebru pamatskolā mēs pārliecinājāmies, ka dziesmai piemīt brīnišķīgs spēks uzziedināt pavasari, kaut arī laukā aiz loga par sevi atgādināja sniegputenis. Dziedāt uz skatuves – tā noteikti bija uzdrīkstēšanās tiem, kas to darīja pirmo reizi, bet daudzi dalībnieki jau šajos dziedāšanos svētkos piedalījās otro reizi. Pasākumu izjusti un sirsnīgi vadīja Inese Skuja un Dzintra Stārastiņa, Inese un viņas vīrs Normunds, bija arī tie, kas rūpējās par muzikālo noformējumu.

„Lai arī zemi vēl klāj sniegs, mājas „Smilgas” pagalmā uzziedējušas rozes”, to savā dziesmā atklāja tētis Raimonds Liepiņš un meita Līva Liāna. Visiem dziesmas draugiem Raimonds aicināja dziedāt līdzi un ticēt, ka katram reiz būs savs rožu dārzs!

Daigas Andersones ģimenē visi ir lieli dziedātāji. Daiga ar meitiņu Esteri ir pieredzējušas dziedātājas dažādos pasākumos. Šajā vakarā viņas, palīdzot brālītim Valteram, mums dāvāja skaisto Vara Vētras dziesmu „Māmiņai”.

Arī Mozgu ģimenē ikdienā un svētku brīžos līdzās ir dziesma. Māmiņas Lailas un jaunākā dēla Edvarda dziedātajai Mārtiņa Freimaņa dziesmai „Lietusdārzs” pavadījumu spēlēja vecākais brālis Viesturs, tikpat sirsnīgi skanēja Lailas un Edvarda dziesmiņa par pieciem kaķiem. Pirmo reizi uz skatuves kopā ar dēliem Andreju un Rūdolfu uzstājās Artis Zvejnieks. Andreja spēlētā akordeona pavadījumā tētis Artis un jaunākais dēls Rūdolfs viens otram jautāja: „Kur tad tu nu biji, āzīti, manu?”

„Drauga dēļ mēs dziļas jūras pārbraucam…” – par īstu draudzību Jāņa Lūsēna dziesmā vēstīja divas draudzenes un klasesbiedrenes Samanta Vilmane un Patrīcija Eiduka.

„Par zaļu pat vēl zaļāks ir mūsu skolas laiks”, dziedot „Tīņu dziesmu”, atgādināja Bebru pamatskolas 4. klases zēni un meitenes, bet Jura Bitenbindera apmestais ritentiņš, izsauca skatītāju sajūsmas aplausus.

Pagājušā gada dziesmotajā pasākumā mēs vēlējām veiksmi šovā „Dvīņi dzied” brāļiem Reinholdam un Rūdolfam Sprukuļiem, vēl nezinot, ka viņi kļūs par šova uzvarētājiem. Arī šoreiz jaunie dziedātāji bija kopā ar mums, un viņu izpildījumā skanēja Artūra Manguļa dziesma par satikšanos. 4. klases skolēni Juris Bitenbinders un Alise Berga ir brālēns un māsīca un viņus jau no mazām dienām vieno dziedāt prieks. Šajā vakarā viņi mums dāvāja Mārtiņa Brauna dziesmu „Veltījums”. „Tēti, tēti paskaties, māmiņai acis zied! Tēti, tēti, paskaties, māmiņai vaigi zied! Tēti, tēti, es gribu, lai māmiņa vienmēr zied!” Vara Vētras dziesmu „Tu esi skaista visos niekos, sīkumos” māmiņai Inesei veltīja meita Monta un tētis Normunds, bet skaistas visos niekos, sīkumos, sajutāmies mēs visas koncerta skatītājas.

Dzintra Stārastiņa un Dzintra Sniedze ir mācījušās vienā klasē un sēdējušas vienā solā Vecpiebalgas vidusskolā, arī turpmāk dzīves ceļš vedis pa vienām takām un atvedis uz Bebriem! Kurš gan vēl labāk kā viņas – Vecpiebalgas meitenes, zina kā zied ūdensrozes dzimtajā pusē! Par to mums draudzenes pastāstīja dziesmā „Vecpiebalgas ūdensrozes".

Jānis Bots no māmiņas Antras mantojusi mīlestību uz dziesmu. Viņi ar prieku savā repertuārā apgūst arvien jaunas melodijas. Vienu no tām - Ulda Marhilēviča dziesmu „Iedomājies” viņi dziedāja šajā vakarā, kurai Jānis spēlēja arī pavadījumu.

Tautasdziesmu popūrijā Skuju ģimene bija gan dziedātāji, gan spēlētāji: Montas vijole, Ineses akordeons un Normunda ģitāra skanēja kā vienots ģimenes orķestris!

Pasākumos daudziem labi pazīstama ir kļuvusi kapela „Draugi” – draugi mūzikā un dzīvē. „Draugu” vadītāja ir Velga Feldmane. Viņu spēlētais jautrais dancis „Suseklis” vedināt vedināja uz dancošanu!

Ar PII „Bitīte” dziedošo skolotāju ziņģi „Pūpēdītis” izskanēja dziedošo ģimeņu un draugu sadziedāšanās. Vienā vakarā nevar visas dziesmas izdziedāt, bet var dziesmu pūru vaļā atdarīt un tajā kādu jaunu dziesmu ieraudzīt!

Bebru pagasta pārvaldes vadītāja Ilze Pabērza ar pateicības rakstiem un balvām sveica katru dziesmotā vakara dalībnieku un novēlēja arī nākampavasar satikties dziesmai veltītos svētkos, un lai tie, ka šoreiz bija skatītāji, nākamgad būtu dziedātāju pulkā!

Sarmīte Rode,

Dzintras Sniedzes foto

p1260156.jpgp1260158.jpgp1260161.jpgp1260162.jpgp1260165.jpgp1260166.jpgp1260168.jpgp1260170.jpgp1260172.jpgp1260174.jpgp1260176.jpgp1260182.jpgp1260184.jpgp1260188.jpgp1260196.jpgp1260203.jpg