Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/4283/mazie_dziedasanas_svetki_vecbebros
Drukas datums: 17:53:43 23.09.2024

Mazie dziedāšanas svētki Vecbebros

24.04.2015 kur : Bebru pamatskola

dscf4614_1.jpgTikpat skanīga kā putnu sasaukšanās pavasarī bija dziedošo ģimeņu un draugu sadziedāšanās 24. aprīļa vakarā Bebru pamatskolā. Jau ceturto pavasari šis pasākums apliecināja, ka dziedāt prieks vieno paaudzes, nostiprina draudzību un atrod visskaistākās melodijas.

Mazie dziedāšanas svētki visus šos gadus nav iedomājami bez dziedošās Skuju ģimenes – Inese, Normunds un Monta ir ne tikai dziesmotā pasākuma dalībnieki, bet arī tie, kas ar lielu pašaizliedzību un atbildības sajūtu veic skaņu meistaru pienākumus. Ar Raimonda Paula dziesmu „Un atkal zilā vakarā” Skuju ģimene atklāja pavasarīgo sadziedāšanos. „Talants, jaunība un skaistums!” - tā par dziesmu „Mājas”, ko izpildīja Monta ar draudzeni Līvu Bitneri, atzina skatītāji. Monta ir ne tikai vijoles pavēlniece, spēlē klavieres un sintezatoru, bet kā atklājās šajā dziesmā – apguvusi arī ģitāras spēli.

Draudzenes klasē un dziesmā - Kristiānas Knēģeres, Bebru pamatskolas 4. klases skolnieces, dziedātajai tautasdziesmai „Tec, saulīte, tecēdama” pavadījumu spēlēja Ketija Jekaterina Kmito. Abas meitenes pirmo reizi šajā pasākumā ritināja savu dziesmu kamolīti. Ketijas Jekaterinas duets ar māmiņu Liānu Mārtiņa Brauna dziesmā „Veltījums” iepriecināja skatītājus ar abu dziedātāju saskanīgajām un dzidrajām balsīm.

Dziesmotā pasākuma ikgadējais dalībnieks Jānis Bots kopā ar mammu Antru un tēti Normundu divbalsīgi izpildīja populāro melodiju „Ja tu man esi” no Jāņa Lūsēna mūzikla „Adata”. Jānis vairākas reizes gadā mēdz iestudēt mājas koncertus un izrādes. Viņa izdoma un radošums atklājās arī dziesmā „Disnejlenda”, kurai kopā ar tēti viņi piešķīra jaunu skanējumu. „Maza zvaigznīte!” – tāda savā dziesmā „Es gribu kā bērns vēl just”, skatītājus apbūra Bebru pamatskolas 2. klases skolniece Evelīna Šlesere. „Juris Bitenbinders, Bebru pamatskolas 6. klases skolnieks, uz visiem sadziedāšanas koncertiem vienmēr ir pieteicies pirmais!” – sacīja pasākuma vadītāja Marika Cegele. Dziesmā „Ballējam, neguļam!” Juris kā īsts šovmenis uzspridzināja publiku, kas nerimās aplaudēt un dziedāt līdzi!

Bebrēnietis Artis Zvejnieks bija trešais drosmīgais tētis, kurš kopā ar saviem brašajiem dēlēniem Andreju un Rūdolfu Emīlu skatītājiem dāvāja divas dzīvespriecīgas dziesmas „Aprīļa pilieni” un „TI TI TI”.

Bebru pamatskolas 5. klases skolnieces un draudzenes Eva Tomaševska un Vanesa Knodeļa pirmo reizi uzstājās dziesmotajā pasākumā, aicinot dziedāt līdzi Raimonda Paula dziesmai „Laternu stundā”. Šim priekšnesumam un vēl citiem skanējumu nodrošināja Kaspars Petriks, Bebru pamatskolas 9. klases skolnieks.

Vēl citas četras draudzenes – 8. klases skolnieces Anna Bitenbindere, Liene Jaunozoliņa, Elīna Pukinska un Sabīne Šerna saviļņoja publiku ar leģendāro grupas „Bruģis” dziesmu „Kaija”, kas ,nenoliedzami, ir populārākā dziesma, ko spēlē ballēs. Šoreiz „Kaijai” pavadījumu spēlēja meiteņu klasesbiedrs Jānis Bots. Apsveicami, ka dziesmas izpildītājas bija padomājušas arī par tērpu noformējumu.

Bijusī Bebru pamatskolas, tagad Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskolas skolniece Samanta Vilmane - meitene ar skaistu, neaizmirstamu balsi jau kopš agrām bērnu dienām ir kopā ar dziesmu. Pirmajos sadziedāšanās svētkos viņa uzstājās kopā ar vecmāmiņu Viju Vilmani. Šajā vakarā Samanta ar Jāņa Lūsēna dziesmu „Iedomājies” aizveda mūs citā, daudz labākā pasaulē.

Sadziedāšanās svētki noslēdzās ar kapelas „Aizezeres muzikantu” līksmo muzicēšanu. Ziņģēm „No rīta mazā gaismiņā” un „Es uzkāpu kalniņā” skatītāji dungoja līdzi un vēlējās tās atkārtot! Velgas Feldmanes kokle, Montas Bergmanes un Montas Skujas vijoles, Dzintras Stārastiņas bungotās bungas, Normunda Skujas ģitāra, Līvas Bitneres saksofons, Annijas Blaus akordeons un kapelas vadītājas Ineses Skujas skatuviskais šarms izteica galveno: „Lai dzīvo dziesma!”

„Prieks par visiem dziedātājiem! Prieks par tiem, kuri gadu no gada turpina piedalīties un prieks par tiem, kas uzstājās pirmo reizi!” – sveicot sadziedāšanās dalībniekus, teica Bebru pagasta pārvaldes vadītāja Ilze Pabērza.

Ar kopdziesmu „Caur kļavām, caur eglēm, caur bērziem” draudzīgās sadziedāšanās dalībnieki apsolīja, ka dziesma viņus vienos arī nākamajā pavasarī!

Sarmīte Rode

Dzintras Stārastiņas, Annijas Blaus foto

dscf1123_1.jpgdscf1127_1.jpgdscf1130_1.jpgdscf1135_1.jpgdscf1125_1.jpgdscf1136_1.jpgdscf1143_1.jpgdscf1144_1.jpgdscf1147_1.jpgdscf1149_1.jpgdscf4561_1.jpgdscf4563_1.jpgdscf4564_1.jpgdscf4567_1.jpgdscf4597_1.jpgdscf4598_1.jpgdscf4606_1.jpgdscf4608_1.jpgdscf4610_1.jpgdscf4614_1.jpgdscf1115_1.jpg