Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/4310/cigandeju_improvizacijas_grupa_javen_nosvinejusi_pirmo_jubileju
Drukas datums: 05:45:32 23.09.2024

Čigāndeju improvizācijas grupa „Javen” nosvinējusi pirmo jubileju!

03.02.2017

4javen_1.jpg„Krāsaini tērpi, puķes un lūpas ir tas, ko mēs mīlam visvairāk,” – arī tā var raksturot čigāndeju improvizācijas grupas „Javen” pirmās jubilejas koncertu 3. februārī Iršu pagastā. Kluba zāle bija skatītāju pārpildīta – tik daudzi novadnieki vēlējās baudīt ugunīgo čigāndeju ritmus, kā arī citu kolektīvu sniegumu.

Jāteic, ka šajā reizē ļoti aktīvi pasākuma apmeklētāji bija tieši stiprā dzimuma pārstāvji. Un viņiem bija ko redzēt!

Jubilāri – grupu „Javen” pirmajā dzimšanas dienā sveica un skatītājiem svētku sajūtu dāvāja deju grupa „Mantigra”, deju grupa „Oreo”, austrumu deju grupa „Leila un Leila”, vidējās paaudzes deju korektīvs „Irši” un Iršu pagasta sieviešu vokālais ansamblis.

Ineta Seile, čigāndeju improvizācijas grupas „Javen” vadītāja, kura arī pati dejo grupas sastāvā, stāsta: „Grupas izveides sākumā bijām piecas dejotājas, bet gada laikā mums pievienojas jaunas dalībnieces, un šajā koncertā mēs jau bijām desmit čigānmeitenes, un mums ir arī viens čigānzēns. Nosaukums „Javen” tulkojumā no romu valodas nozīmē „ejam”- un mēs arī ejam, kur mūs aicina! Gada garumā esam snieguši priekšnesumus pansionātos, labdarības un citos pasākumos. Visu darām ar prieku, skatītāji to noteikti jūt, un rodas abpusēja brīnišķīga enerģijas apmaiņa. Arī šajā koncertā mēs guvām tik daudz pozitīvas emocijas! Paldies visiem mūsu jubilejas koncerta apmeklētājiem!”

Arī šogad grupa „Javen” piedalīsies dažādos pasākumos, viens no nozīmīgākajiem būs eksotisko deju festivāls „Maģiskais paklājs” Madonā.

Sarmīte Rode

1javen_1.jpg2javen_1.jpg4javen_1.jpg5javen_1.jpg3javen_1.jpg