Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/4335/rudens_nedela_un_atverto_durvju_diena_kokneses_biblioteka
Drukas datums: 21:46:24 23.09.2024

Rudens nedēļa un Atvērto durvju diena Kokneses bibliotēkā

22.09.2014 - 29.09.2014 kur : Kokneses pagasta bibliotēka

1-rb.jpgNo 22.-29.septembrim jau tradicionāli Kokneses pagasta bibliotēkā notika Rudens nedēļa, kurā apmeklētāji varēja iepriecināt citus un arī paši palepoties ar to, kas interesants un skaists izaudzis dārzā, mežā, dalīties ar iespaidiem un receptēm. Paldies visiem, kuri dalījās savā priekā ar pārējiem!

Šodien, noslēdzot Rudens nedēļu un suminot Miķeli, atzīmēsim Starptautisko kafijas dienu, iepazīstoties ar kafijas vēsturi un degustējot kafeju "Paulīne", kurā var sagaršot cigoriņus, ozolzīles un burkānus! Pirmie apmeklētāji jau ir izteikuši savu viedokli - garšīgi!

Sestdien, 27.septembrī, bibliotēkās bija Atvērto durvju diena. Apmeklētāji varēja uzzināt par iespējām, notikumiem, pasākumiem bibliotēkās, apskatīties bibliotēkas vecāko grāmatu izstādi (visvecākā ir 1891.g. izdota Dziesmu grāmata), biezāko un netradicionālāko grāmatu bibliotēkā, mēģināt lasīt vecajā drukā (bērniem tas bija īpašs izaicinājums), izteikt savas vēlmes par to, ko viņi vēlētos bibliotēkā. Bērnu ieteikumi: tehnisku istabu, dzīvnieku istabu, plazmas TV, baseinu aiz loga, vietu, kur vienam pašam lasīt klusumā, boksa un trenažieru telpu, mūzikas istabu… Pieaugušie ir pieticīgāki savās vēlmēs, bet būtu priecīgi, ja varētu rīta pastu baudīt kopā ar rīta kafiju (par velti)! Diena pagāja sarunās par bibliotēku, Gaismas pili (daudzi pieaugušie šaubās, ka viņi tur ir gaidīti), lasīšanas tendencēm un tradīcijām. Paldies visiem par šo brīnišķīgo sarunu dienu, kad vairāk atklājām viens par otru!

Ingrīda Grūbe, Kokneses pagasta bibliotēkas bibliotekāre

3-rb.jpg1-rb.jpg5-rb.jpg8-rb.jpg6-rb.jpgi1.jpgi3.jpgkaf.jpgkaf1.jpg