Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/4336/izstade_kokneses_biblioteka
Drukas datums: 21:38:18 23.09.2024

Izstāde Kokneses bibliotēkā

21.10.2014 - 09.11.2014 kur : Kokneses pagasta bibliotēka

f8_1.jpgNo oktobra līdz 9.decembrim Kokneses pagasta bibliotēkā ir apskatāma spilgta izstāde, kuras autori ir vienas klases skolēni. Darbi tapuši 3 gadu laikā, tos apkopojusi klases audzinātāja Agita Mežiela. Izstāde ir īsta krāsu terapija lietainās rudens dienās!

Par 8A Galeriju

Kokneses vidusskolas 8.A klase kopā ar savu vizuālās mākslas skolotāju Agitu Mežielu kopīga darba rezultātā ir izveidojuši mākslas izstādi. Izstādē var apskatīt Kristas, Andra, Anda, Unas, Asnates, Danas, Sabīnes, Agneses, Jāņa, Sanda, Edgara, Jūlijas, Beātes, Sintijas, Alises, Elīnas dažādos un daudzveidīgos darbus. Esam iepriekš izstādījuši savu radošo veikumu skolā, tagad to varēs apskatīt arī bibliotēkā.

Kāds no mums savu zīmēšanas prieku spējis asociēt ar datorspēlēm-kā atkarību. Kādam patīk ieskatīties slavenu gleznotāju darbos un mēģināt saprast, ko mākslinieks vēlas pateikt, bet kāds no mums uzskata, ka ir patīkami, ka varam kaut kur izlikt darbus un parādīt tos citiem. Daudzi uzdevumi tiešām bija grūti, taču ,par spīti visam, mēs tos spējām paveikt un pabeigt, jo mums katram ir sava mākslas iztēle, kas neizsīka un dzina mūs uz priekšu. Mākslas iztēle ir jebkuram cilvēkam-vienam mazāk, bet vienam vairāk, tāpēc nekad nevajag atmest ar roku-ir tikai jāiegulda liels un laikietilpīgs darbs. Pēc darba var spriest par pašu cilvēku, jo cilvēks darbos ieliek dvēseli-kādu mazu daļiņu no sevis, savām domām, tādā veidā veidojot ļoti interesantu un oriģinālu SAVU pasaules skatījumu. Kāds uzskata, ka daži darbi ir pat gandrīz izcili, kā īstiem māksliniekiem. Katrs savu gleznojumu, aplikāciju, zīmējumu tajā tapšanas brīdī veido pēc iztēles un emocijām, tāpēc nedrīkstam nosodīt kādu par to, kāda ir bijusi viņa iztēle un emocijas. Visi šie darbi tapa 3 gadu laikā un no visiem tika izvēlēti paši labākie. Cerēsim, ka joprojām spēsim tikpat labi un radoši darboties , gan darbus zīmējot, gan kopīgi noformējot. Neapstāsimies pie jau sasniegtā!

8.A klases pārstāve Dana Grunda

f8_1.jpgf2_1.jpgf4_1.jpgf6.jpgf1.jpg