Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/4342/eprasmju_nedela_2015_kokneses_pagasta_biblioteka
Drukas datums: 17:52:28 23.09.2024

E-prasmju nedēļa -2015 Kokneses pagasta bibliotēkā

23.03.2015 - 27.03.2015 kur : Kokneses pagasta bibliotēka

e-skills-2015_1.jpgE-prasmju nedēļa Latvijā norisinājās jau sesto gadu. Ņemot vērā apmeklētāju intereses, arī mūsu bibliotēkā šajā nedēļā varēja apgūt jaunas iemaņas, saņemt jaunu informāciju, nostiprināt esošās prasmes, darbojoties e-vidē.

Apmeklētāji izteica viedokli, balsojot par sev tīkamo 2014.gada monētu. Jāteic, ka mūsu bibliotēkas favorītmonētas bija-Baltā grāmata, Gadskārtu monēta, Kurzemes baroks. Tagad ar intetesi gaidīsim 28.aprīli, kad tiks apkopoti balsojuma rezultāti visā Latvijā.

Ar faktu, informācijas, attēlu bagātību apmeklētājus pārsteidza iepazītie portāli www.upes.lv, www.letonika.lv. Pārlūkojām arī internetbanku, iepirkšanās portālu priekšrocības, noderīgas informācijas meklēšanu www.koknese.lv . Atgādinājām apmeklētājiem, ka strādājot koplietošanas interneta vidē un ievadot savus datus, protams, jāievēro drošība. Lielu uzmanību pievērsām arī tam, kā tieši mūsu bibliotēka var palīdzēt atrisināt dažādas ikdienas situācijas, izmantojot skeneri, faksu, kopētāju.

Paldies visiem par atbalstu, ieinteresētību, pieredzi un sarunām. Vislielākais paldies mūsu lasītājai Birutai Miķelsonei, kuru mēs izvirzījām par šīs e-prasmju nedēļas īpašo dalībnieci, piešķirot nelielu balviņu. Birutas kundzei bija interese, konkrēti jautājumi un atvērtība visam piedāvātajam!

E-prasmju nedēļā mēs cenšamies mācīt un arī mācīties! Šoreiz kopā ar Kokneses pagasta bibliotēkas „Ēnām”-Alisi, Esteri, Viktoriju un Asnati devāmies uz Aizkraukles novada ģimnāziju, lai uzzinātu, vai 3D printeris spēj mainīt mūsu priekšstatus par lietu pasauli. Tagad zinām, ka 3D printeris mums atklāja vismaz daļu no noslēpumainā un interesantā radīšanas procesa!

Ar prieku viesojāmies arī Aizkraukles bibliotēkā, aplūkojām pieaugušo un bērnu nodaļas, Kurmīša brīnišķīgo mājvietu - leļļu teātra aizkulises! Paldies kolēģēm par viesmīlību, entuziasmu un radošumu! Mums bija ļoti interesanti!

Pēc katra svarīga pasākuma, protams, ir jābūt saviesīgajai daļai! Šoreiz kafejnīcā „Betija” kopā ar meitenēm apspriedām iegūtos iespaidus, dalījāmies sapņos un iecerēs. Man prieks, ka meitenes ir brīnišķīgas sarunu biedrenes, ar plašu redzesloku un savu pieredzi, prot izteikties, jautāt, analizēt…. Nolēmām, ka noteikti atkal tiksimies kādā kopīgā pasākumā!

Ingrīda Grūbe,

Kokneses pagasta bibliotēkas bibliotekāre

e-skills-2015_1.jpgimg_1027_1.jpgimg_1029_1.jpgimg_1030_1.jpgimg_1031_2.jpgimg_1033_1.jpgimg_1034_2.jpgimg_1035_2.jpgimg_1036_1.jpgspogulitis_4.jpg