Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/4358/hennas_zimejumi
Drukas datums: 11:40:25 23.09.2024

Hennas zīmējumi

20.02.2016 kur : Kokneses pagasta bibliotēka

henna_1.jpg

20. februārī pasākumā "Hennojam-neguļam"  bibliotēkā bija paredzēts dzert piparmētru tēju un filozofiski runāt par mākslu un rādot, kā top hennas zīmējums! Tomēr jauniešu interese un atsaucība bija tik liela, ka tējai laika nepietika, bet radošums un māksla tiešām visu dienu valdīja bibliotēkā! Asnate, rādot savu hobiju, iepriecināja apmēram 40 interesentus ar hennas zīmējumiem - katram pēc vēlmēm un sajūtām tika savs!

Lai darbošanās būtu vēl interesantāka, pasākuma apmeklētāji iepazinās ar hennas vēsturi, tās īpašībām un izplatību, paši meklēja zīmējumus, iemācījās tos atrst internetā, izvēlēties, atlasīt un izdrukāt (šīs iemaņas noder vienmēr!).

Kamēr Asnates radītais hennas zīmējums žuva, katrs varēja uzzīmēt savu sapņu attēlu. Bija prieks, ka aktīvi iesaistījās arī zēni, atrodot sev vēlamo rotājuma tematiku (piemēram, kobra)! Laiks paskrēja tik darbīgi un ātri, ka nepaspējām iemācīties hennot sveces! Tādēļ nolēmām, ka tā ir vēl vienas jaukas sestdienas kopā darbošanās tēma!

Paldies bērniem par māku būt pacietīgiem, mācēt interesanti kopā pavadīt laiku un prast sarunāties! Tas nemaz nav maz! Paldies Agnesei Rušmanei par viesošanos, dāvaniņu un padomiem! Paldies Asnatei par uzņēmību - tā viņai bija laba komunikācijas skola. Asnate secināja, ka darbs ar cilvēkiem prasa daudz enerģijas, bet sniedz arī lielu gandarījumu!

Par šo pasākumu ieinteresējās arī četri pieaugušie, kuri ļāvās radošuma mirklim!

Ingrīda Grūbe, Kokneses pagasta bibliotēkas bibliotekāre

henna_1.jpgh4_1.jpgh7_1.jpgh1_2.jpgh2_1.jpgh5_1.jpgh6_1.jpgh8_1.jpgh9_1.jpgh10_1.jpgh11_1.jpgh12_1.jpgh13_1.jpgjauns-attels-henna_1.jpg