Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/4372/tiksanas_ar_gramatas_dveseles_pieskariens_autorem
Drukas datums: 05:41:46 23.09.2024

Tikšanās ar grāmatas "Dvēseles pieskāriens" autorēm

14.01.2017 kur : Kokneses pagasta bibliotēka

koknese-dveseels-pieskariens_1.jpg

14. janvāra pēcpusdienā Kokneses pagasta bibliotēkā ar dzejas cienītājiem tikās grāmatas „Dvēseles pieskāriens” autores – koknesiete Inese Apsāne, gulbeniete Ingrīda Zepa, Aija Balode-Šilde no Valmieras. Ar muzikālo pavadījumu priecēja dziedātājs, komponists un dzejnieks Kaspars Krastiņš no Rīgas.

Jaunā grāmata „Dvēseles pieskāriens” tapusi izdevniecībā „Domu pērles” Varakļānos. Tā piedāvā iespēju vairākiem autoriem apvienoties kopīgos krājumos. Bibliotekāre Ingrīda Grūbe, aicinot baudīt satikšanos dzejā un mūzikā, sacīja: „Rūdolfs Blaumanis, par šo saulaino ziemas dienu varētu sacīt: „Ak, Dieva pasaule, cik skaista tu esi!”, bet viņš noteikti teiktu, ka pasaules skaistums nāk no cilvēkiem, kuri spēj radīt un dalīties ar citiem savā radīt priekā.”

Trīs šarmantu dāmu izjustajā dzejas lasījumā izskanēja gada baltāko svētku tuvums, mūžsenās ilgas pēc mīlestības un aicinājums novērtēt dzīvi, kurā par daudz steidzamies.

Pagājušajā gadā „Domu pērles” lasītājiem piedāvājušas sešas grāmatas, kurās iekļautas Ineses Apsānes domu vārsmas. Viņas darba dienas paiet sociālās aprūpes centrā „Ziedugravās” Skrīveros. Daudzi koknesieši iepazinuši Ineses sirsnību, bet viņa pati teic, ka iedvesmojas no labiem cilvēkiem sev apkārt. Skolas gados radusies interese par rakstīšanu no jauna uzplaukusi pateicoties domubiedriem, kuri viņas vārsmās saklausījuši sev tuvu dvēseles pieskārienu. Pagājušajā gadā Ineses dzejojumi izdoti arī grāmatā „Baltais klusums”.

Ingrīda Zepa ikdienā ir grāmatvede, bet Aija Balode-Šilde izvēlējusies militāro karjeru, bet sirdī ir vieta arī radošām izpausmēm. Šādi dzejas lasījumi jau notikuši Gulbenē un Valmierā. Katrai autorei ejams savs radošais ceļš, bet tikšanās kopgrāmatā izdevusies veiksmīga un no lasītājiem saņemtas labas atsauksmes.

Pasākumā dzejas lasījumi mijās ar skaistas balss īpašnieka Kaspara Krastiņa izpildītajām gan labi pazīstamām melodijām, gan viņa paša radītajām romantiskajām dziesmām.

koknese-dveseels-pieskariens_1.jpg1dzeja_1.jpg