Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/4410/celojosa_izstade_muminu_gimene_no_somijas_ir_koknese
Drukas datums: 05:40:09 23.09.2024

Ceļojošā izstāde „Muminu ģimene no Somijas” ir Koknesē!

07.11.2016 - 19.12.2016 kur : Kokneses pagasta bibliotēkas Bērnu nodaļa

muinu-izstade_2.jpgNo 7.novembra līdz 19.decembrim ceļojošā izstāde „Muminu ģimene no Somijas” aplūkojama Kokneses pagasta bibliotēkas Bērnu nodaļā. Izstādi ir veidojis Somijas institūts Igaunijā sadarbībā ar trollīšu autortiesību turētāju "Moomin Characters", izdevniecību "Schildts & Söderström" un Muminu žurnāla izdevēju "Egmont". Somijas institūta Igaunijā darbības mērķis ir iepazīstināt Baltijas valstis ar somu kultūru. Izstāde Latvijā ceļo jau kopš 1994 gada ar Somijas vēstniecības starpniecību un jau bijusi vairākās bibliotēkās.

Trollīši Mumini ir pasaulē pazīstamākie somu bērnu grāmatu varoņi, kurus radījusi rakstniece Tūve Jānsone.

Mumini ir skandināvu troļļu ģimene, balti, apaļīgi un ar lielu purnu, kas rada līdzību ar nīlzirgiem. Viņiem ir daudz draugu, ar kuriem notiek dažādi atgadījumi un piedzīvojumi. Par Muminiem ir izdotas vairākas grāmatas, komiksi un multiplikācijas filmiņas, kā arī ražoti dažādi suvenīri. Tas viss ir apskatām šajā izstādē.

Apmeklētājiem ir iespēja izkrāsot Somijas institūta darbinieku sagatavoto zīmējumu, bet ja gribās kādu saldu vai noderīgu balviņu no bibliotēkas, tad pēc izstādes aplūkošanas, pašiem jāuzzīmē Mumins vai jāuzraksta dzejolis, stāstiņš par viņu dzīvi.

Ja vēlaties kopā ar klasi vai grupiņu aplūkot izstādi un uzzināt vairāk par Muminiem bibliotekārajā stundā, tad iepriekš jāpiesaka bibliotēkā pa tel. 26309980 vai e-pastu bibliotekas@koknese.lv.

Uz tikšanos bibliotēkā!

Antra Vasiļevska,

Kokneses pagasta bibliotēkas

Bērnu nodaļa

1mumin_1.jpg3mumin_1.jpg2mumin_1.jpgmuinu-izstade_2.jpg