Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/4415/klaunini_no_bebriem_viesojas_koknese
Drukas datums: 01:43:26 23.09.2024

Klauniņi no Bebriem viesojas Koknesē!

23.05.2017 - 30.06.2017 kur : Kokneses pagasta bibliotēkas Bērnu nodaļa

afisa-klauniem_1.jpgNo 23. maija līdz 30. jūnijam Kokneses pagasta bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā ir apskatāma Svetlanas Kaņepas klaunu un arlekīnu kolekcija.

Svetlana klauniņus kolekcionē jau 26 gadus. Pirmā klauna mantiņa tika uzdāvināta Svetlanas dēlam, kad viņš atradās slimnīcā, un šis klauniņš esot pat viņam ļoti līdzīgs.

Kā saka pati Svetlana: „Interese par klauniņiem radās neapzināti, vienkārši sāku pievērst uzmanību, kādi kurā valstī viņi ir, kur sastopami un nopērkami.” Braucot uz ārzemēm, vairums atved magnētus kā suvenīrus, bet viņa meklē un atved klauniņus. Veikalos viņus gan grūti atrast - vairāk tirdziņos, antikvariātos. Radi un draugi arī tajā iesaistījušies un dodas uz tirdziņiem, meklē un atved kādu klaunu ciemakukulī.

Izstādē kopā ir 58 klauniņi un arlekīni no dažādām valstīm – Portugāles, Spānijas, Lielbritānijas, Īrijas, Austrijas, Itālijas utt., visvairāk ir no Vācijas tirdziņiem, bet pēdējais atvestais ir no Madeiras, kur Svetlanai ceļojuma laikā pat izdevās uzdejot ar īstu Klaunu. Kādi četri esot no Latvijas, un vienu pat ir darinājusi Bebru pagasta bibliotēkas vadītāja Ausma, pie kuras kolekcija bija apskatāma pirms ieradās Koknesē.

Ikdienā klauni mitinās pie savas īpašnieces mājās, sasēdušies pa pieciem plauktiem sekcijā aiz stikla - lielie aizmugurē un mazākie priekšā.

Klauniņi ir smaidoši, bēdīgi, lieli un mazi, no dažādiem materiāliem, daži pat ir muzikāli, tā kā nāc droši aplūkot un pārliecinies pats, cik daudz un dažādi viņi ir!

Klauniņu izstādes laikā visi tiek aicināti arī uzzīmēt klaunu, lai varam izveidot zīmējumu izstādi, kura mūs priecētu arī tad, kad klauniņi dosies mājās, jo klauni taču ir izklaidētāji, kuri cilvēkos grib panākt pozitīvas emocijas!

Antra Vasiļevska,

Kokneses pagasta bibliotēka

Bērnu literatūras nodaļa

1klaiuns_1.jpgafisa-klauniem_1.jpg