Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/4424/ko_lasa_pec_60
Drukas datums: 11:47:30 24.09.2024

Ko lasa pēc 60?

22.12.2011 kur : Iršu pagasta bibliotēka

img_1796.jpgIršu pagasta bibliotēkā gada nogalē pulcējās lasītāji uz literāro pasākumu „Ko lasa pēc 60…”

Noskaidrojās, ka lasītāju vēlmēm un interesēm nav robežu. Tās ir tik dažādas! Citam vajag biezu detektīvromānu, cits lasa tikai latviešu autoru grāmatas, vēl kāds nelasa grāmatas, bet žurnālus izlasa līdz pēdējai rindiņai, čaklākie pa nakti „ izrauj” lata romānu un daiļdarbā saskata līdzības ar savu dzīvi. Lēnāk lasās psiholoģiska rakstura grāmatas, biogrāfiskie darbi un ceļojumu apraksti. Tos, kā saka lasītāji, ir jāizdzīvo lēnām un bez steigas.

Ļoti rūpīgi literārajam pasākumam bija gatavojusies pensionētā latviešu valodas un literatūras skolotāja E. Briška. Viņas stāstījumā par grāmatām, ko viņa lasa, gribējās klausīties vēl un vēl. Īstu jautrību izraisīja M. Geidānes lasītie dzejoļi ventiņu izloksnē. Dzejoļu krājums saucās „Tā viš i…”. Grāmatas autore Emma Kārkls.

Vaļsirdīgās sarunās pie kafijas tases atklājās, ka daļai no klātesošajiem grāmatas ir kā zāles, kas palīdzējušas izdzīvot dzīves smagākos mirkļus. Šoreiz bibliotēkā pulcējās vecākās paaudzes lasītāji, kuri paši atzīst, ka tieši grāmata viņiem ir svarīga un bez datoriem viņi var iztikt.

Man ,kā bibliotēkas vadītājai, bija prieks, ka izdevās pasākuma laikā kaut nedaudz izmantot jaunās informācijas tehnoloģijas un ieinteresēt savus lasītājus apskatīt Kokneses novada mājas lapu. Daudz pozitīvu emociju izskanēja, kad apskatījām jaunākos notikumus galerijās un vēl lielāks prieks virmoja, kad kāds ieraudzīja sev pazīstamus cilvēkus.

Pasākuma noslēgumā katrs lasītājs saņēma nelielu dāvaniņu – paštaisītu svecīti. Tās bibliotēkā ar lielu pacietību , interesi un radošumu gatavoja „Bērnu žūrijas” dalībnieki.

Gada nogalē sirsnīgs paldies visiem – gan lieliem, gan maziem bibliotēkas lietotājiem, kas čakli mēroja ceļu uz mazo Iršu gaismas pili visa gada garumā.

Iršu pagasta bibliotēkas vadītāja Dace Grele

img_1796.jpgimg_1797.jpgimg_1798.jpgimg_1799.jpg