Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/4584/mates_dienas_koncerts_kokneses_gadc
Drukas datums: 23:39:23 23.09.2024

Mātes dienas koncerts Kokneses ĢADC

07.05.2014 kur : Kokneses Ģimenes atbalsta dienas centrs

20140507_111908.jpg"Es vēlos, māt, tev paldies pasacīt, Par guni mājas pavardā ko kuri, Par to, ka mūs ap sevi kopā turi Un ka zem sliekšņa māki bēdu salocīt..." (K. Apškrūma) 7.maijā koknesieši tika mīļi lūgti Dienas centrā uz koncertu "Es vēlos, māt, tev paldies pasacīt...", kurā piedalījās komponiste, ērģelniece, diriģente un koncertmeistare, Krustpils mūzikas skolas pasniedzēja Maija Kīne kopā ar dziesmu izpildītājiem Ivetu, Elizabeti, Mariju un Gabrielu.

Mūsu centrā tik svinīgs pasākums notika pirmo reizi.

Katra māmiņa tika iepriecināta ar ziedu pušķi un Māmiņdienas koncertprogrammu. Savos iespaidos par koncertu dalās Maruta, Nikola, Dace, Nanija, divas Aleksandras, Kristers, Ilze un Marita:

"Esmu patīkami pārsteigta par Ivetas skaisto balsi, tik talantīgiem bērniem! Viņas izjustais dziedājums priecēja! Brīnišķīga dziesmu pasniegšanas kultūra. Pārdomāta programma un izpildījums. Bērniņi koncertā aizkustinoši līdz asarām, īpaši M.Kīnes un I. Hartmanes dziesmā "Miega dziesmiņa " , kuru dziedāja Iveta ar Gabrielu. Nākamie Latvijas skatuves mākslinieki, ja dzīvē nebūs šķēršļu... M.Kīne - brīnišķīga komponiste, kuras dziesma "Ziemas svētkos", ar Poruka vārdiem, ir arī iekļauta Kokneses senioru kora "Labākie gadi" repertuārā.

"Ļoti gribētos vēlreiz dzirdēt šos talantīgos cilvēkus un cilvēciņus!"

"Man patika visas "aktieres". Viņas mīļi runāja un dziedāja".

"Bija daudz cilvēku. Meitenes skaisti dziedāja. Zālē bija daudz ziedu. Mana mamma bija laimīga .Īpaši patika pianiste un trīs dziesmas - "Pie loga", "Māmiņas rokas" un "Miega dziesmiņa".

"Jaunatklājums Koknesē, jo nekas tāds vēl nebija bijis. Koncerts "piesēja" klausītāju acis un sirdis. Ļoti talantīga ģimene un komponiste. Sirdī ''iekrita" dziesmas "Mazu brīdi pirms" un "Es vēlos, māt, tev paldies pasacīt..." un Elizabetes deklamētais dzejolis "Latvija".

"Personīgi man visvairāk patika dzejoļi, it īpaši, I. Bērziņas "Latvija", ko deklamēja Elizabete.

No Ivetas dziedātajām dziesmām -"Mazu brīdi pirms", un "Neprātīgais vēlējums" Marijas izpildījumā.

Viss bija forši un jauki, ja kas vari paprasīt koncerta video".

"Bija ļoti kolosāla klausītāju sagaidīšana! Galvenais, ka mazie bērniņi mums apsveica! Mazais Gabriels saistīja ģimeni arī koncerta laikā. No dvīnītēm Elizabetes un Marijas, kā arī māmiņas Ivetas, staroja milzīga labestība, no aizkustinājuma pat asaras bira... Kur vēl skaistāku koncertu var vēlēties?!

Ļoti vienkārši, skaisti un sirsnīgi! Iespējama arī daudzsološa komponistes sadarbība ar mūsu dzejnieci Maiju Stepēnu.

Kokneses korī arī mēs dziedam M.Kīnes dziesmu ar L. Vāczemnieka tekstu "Tēvzemei".

Prieks par to, ka Dienas centra koncerta apmeklētāju loks paplašinās."

"Solistei Ivetai pārsteidzoši laba balss! Tas bija skaists pārsteigums - dabisks, atraisīts un izjusts dziedājums. Esam sajūsmā par tik skaistu Mātes dienas koncertu! Visu to labāko turpmākajā koncertdarbībā! "

"Pirmoreiz dzirdēju tādu augsta līmeņa koncertu, kur ar tik minimāliem līdzekļiem tika iegūts tik maksimāli labs rezultāts!"

Ģimeniskums, dvēseles miers, augsta pasākuma organizētība un kvalitāte. Visa pamatā - personības, talants, nosvērtība un ticība labajam. Nevaru izteikt savu sajūsmu par ļoti labo koncerta organizētību, mieru, apgarotību, muzikalitāti, kas iepriecināja visus klātesošos šajā Mātes dienas koncertā!"

"Vislabākais iespaids par koncertu kopumā! Ļoti skaists bija komponistes M.Kīnes sveiciens (ar I. Hartmanes vārdiem dziesmā "Bērnība") mūsu dzejniecei, koknesietei Maijai Stepēnai ! Tie cilvēki , kuri dažādu iemeslu dēļ neieradās, tagad to nožēlo.

Liels paldies koncerta organizatoriem par tik talantīgu cilvēku apzināšanu un koncerta sarīkošanu !

Tāpēc, 20. decembrī, komponiste Maija Kīne ar savu dziesmu izpildītājiem - Ivetu, Elizabeti, Mariju un Gabrielu, būs vēlreiz koncertā Kokneses senioru Ziemassvētku sarīkojumā."

Nobeigumā komponistes Maijas Kīnes vēlējums mums visiem:

"Lai skan dziesmas, jo tās dara cilvēka dzīvi gaišāku un prātu priecīgāku! Dziedot mēs varam būt tikai labāki un jaukāki gan viens pret otru, gan savā zemē par lieliem darbiem domājot. Dziesmas var padarīt šo valsti labāku! Prieks par cilvēkiem , kuri atbalsta labas ieceres, palīdzot tām īstenoties!

Uz tikšanos 20. decembra koncertā!"

Jauku Mātes dienu arī jūsu mājās!

20140507_115426.jpg20140507_105156.jpg20140507_111908.jpg20140507_112810.jpg20140507_113032.jpg20140507_113646.jpg