Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/4589/kokneses_gimenes_atbalsta_dienas_centram_10_dzimsanas_diena
Drukas datums: 11:43:53 23.09.2024

Kokneses Ģimenes atbalsta dienas centram 10. dzimšanas diena

10.02.2016 kur : Kokneses Ģimenes atbalsta dienas centrs

img_8763_2.jpgAr daudz laba vēlējumiem un bērnu muzikāliem priekšnesumiem 12. februārī Kokneses Ģimenes atbalsta dienas centrs (ĢADC) draugu un atbalstītāju lokā svinēja 10. dzimšanas dienu.

2006. gada 10. februārī jaunais Kokneses Ģimenes atbalsta dienas centrs Vērenes ielā 1 vēra durvis apmeklētājiem kā pašvaldības struktūrvienība, bet ar 2011.gada 26.oktobri ir kļuvis par Kokneses Sociālā dienesta struktūrvienību. Daudzi Kokneses bērni un jaunieši šo vietu sauc par otrajām mājām, kur interesanti pavadīt brīvo laiku un iemācīties dažādas dzīves prasmes.

Mājīgajā un svētkiem greznotā svinību zālē ikviens varēja aplūkot nelielu fotogrāfiju izstādi, kas vēstīja par krāsainākajiem mirkļiem desmit gados. ĢADC savu ieguldījumu ir devušas vairākas vadītājas: Marita Frīdmane, Aija Rimša, Ieva Jankovska, Līva Skābarniece un Baiba Tālmane kā sociālais pedagogs – katra no viņām ar savu radošumu ir atstājusi ko paliekošu. Arī Sofija Tipaine un Dace Ēvalde, dienas centra darbinieces no pirmās dienas, ar lielu atbildību un sirds degsmi veic savus pienākumus. Pavisam nesen, tikai ceturto mēnesi, šo darbu veic Dina Bardinska. Kopā ar aktīvākajām dienas centra apmeklētājām – Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskolas skolniecēm viņas bija sagatavojušas sirsnīgus priekšnesumus. „Bez sarunām ar sevi pašu ir jānāk uz dienas centru…” izskanēja improvizācija par Dona dziesmu „Pēdējā vēstule”. Interesanti bija ieklausīties meiteņu domās par pavadīto laiku dienas centrā. Daudzveidīgie pārgājieni, ekskursijas, radošās darbnīcas, angļu valodas nodarbības trešdienās, rosīšanās virtuvē ceturtdienās un vēl daudzi citi notikumi veido spilgtāko atmiņu virteni. Pasākuma viesi aplaudēja Annijas, kura dienas centru apmeklē no četru gadu vecuma, un Lauras priekšnesumam, kā arī ar prieku cēlās kājās, lai Annijas pavadībā iemācītos vienkāršākos līnijdeju soļus. Priekšnesumu noslēgumā meitenes izteica savus vēlējumus dienas centra dzimšanas dienā. Viens no tiem skanēja: „Lai arī mani bērni nāktu uz dienas centru!”

Kokneses novada domes priekšsēdētājs Dainis Vingris, sveicot Ģimenes atbalsta dienas centru jubilejā, sacīja: „Koknesieši labi atceras šo vietu kā pasta ēku, kurā arī darbojās krājkase. Pēc ugunsnelaimes 2004. gadā ēka tika veiksmīgi atjaunota un mums ir liels prieks, ka tajā skan bērnu balsis un satiekas vairākas paaudzes.” Domes priekšsēdētājs pateicās par darbu iepriekšējām dienas centra vadītājām un vēlēja tikpat radoši darboties jaunajai vadītājai.

„Lai katra jauna diena, katrs jauns mirklis dāvā laipnību un smaidu. Novēlu visu darīt ar prieku! Arī es pavadīto laiku dienas centrā atcerēšos kā jauku sadarbību ar organizāciju „Papardes zieds”, daudz radošām nodarbībām un izzinošiem pārgājieniem,” – sacīja Baiba Tālmane, Kokneses novada Sociālā dienesta vadītāja. Sveicot savas kolēģes, bijušās centra vadītājas, viņa katrai veltīja pateicības vārdus. Līvas darbības laikā izveidojās sadarbība ar labdarības organizāciju ziedot.lv un biedrību „Latvijas Sarkanais Krusts”, ar Aijas entuziasmu piedzima Māmiņu klubs un dienas centra bērni pirmo reizi iepazina smilšu nodarbības. Savus sveicienus dzimšanas dienas gaviļniekiem bija atsūtījusi Ieva Jankovska

„Priecājos, ka turpinās iesāktās tradīcijas, kā viena no tām ir ēst gatavošanas prasmju apgūšana ceturtdienās. Daudz jaunu radošu ideju un nemitīgu izaugsmi!” – novēlēja Līva Skābarniece, kura par dienas centra vadītāju ir bijusi visilgāk.

Aija Rimša savā apsveikumā sacīja: „Desmit gadi ir kā solis ieejot pusaudža vecumā. „Ģimenes atbalsta dienas centrs” – pats nosaukums izsaka tā būtību – palīdzēt ģimenei. Lai šī nama durvis vienmēr atvērtas iecerēm, kas vainagojas ar jauniem projektiem un lai nekad nepārstāj čalot prieks! Daudz atzinīgu vārdu no klātesošajiem saņēma Sofija Tipaine un Dace Ēvalde.

Jubilārus – dienas centra kolektīvu un aktīvo bērnu pulciņu sveica arī senioru klubiņa „Pīlādzītis” vadītāja Marita Radvila un Lība Zukule, kura īpašus sveicienus nesa no biedrības „Latvijas Samariešu apvienība", pavēstot, ka ceļā pie jubilāriem ir dāvana – jauns rakstāmgalds.

Sirsnīgā pasākuma noslēgumā visi tika aicināti baudīt jubilejas kliņģeri, bet bērniem ballīte vēl turpinājās ar jautrām spēlēm un karaokes dziedāšanu.

Pirmie desmit gadi nosvinēti, lai tikpat krāsainiem notikumiem bagāti visi nākamie!

Sarmīte Rode,

Līvas Skābarnieces foto

img_8711_1.jpgimg_8699_3.jpgimg_8701_1.jpgimg_8702_1.jpgimg_8696_1.jpgimg_8697_1.jpgimg_8713_1.jpgimg_8714_1.jpgimg_8718_1.jpgimg_8719_3.jpgimg_8733_1.jpgimg_8734_2.jpgimg_8739_2.jpgimg_8742_1.jpgimg_8745_2.jpgimg_8749_2.jpgimg_8753_1.jpgimg_8756_1.jpgimg_8758_2.jpgimg_8763_2.jpg