Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/4656/seniori_dzivo_aktivi
Drukas datums: 05:44:25 23.09.2024

Seniori dzīvo aktīvi!

01.02.2017 kur : Kokneses novada domes Sociālais dienests

2pil_1.jpg1.februārī Kokneses novada sociālā dienesta zālē notika senioru klubiņa „Pīlādzītis”, Bebru pagasta pensionāru padomes „Mārtiņroze” un citu interesentu tikšanās ar Kokneses novada domes priekšsēdētāju Daini Vingri un tūrisma gidi Daigu Dūniņu.

Domes priekšsēdētājs Dainis Vingris iepazīstināja ar pašvaldības realizējamiem projektiem. Lai veicas lielo darbu īstenošanā! Vislabākā bija ziņa, ka arī šogad seniori savām aktivitātēm saņems pašvaldības atbalstu – izdevumi ekskursiju rīkošanai un par transporta pakalpojumiem pasākumu apmeklēšanai šī gada budžetā ir apstiprināti.

Asa diskusija izvērtās par Vecbebru profesionālās un vispārizglītojošās internātvidusskolas slēgšanu un ceļu kvalitāti novadā. Izskanēja nepamatoti pārmetumi pašvaldībai, bet katrs kritiskais jautājums tika izskaidrots un rasta savstarpēja sapratne. Manuprāt, sabiedrības aizdomīgums neveicina darbīgumu.

Daiga Dūniņa uzklausīja klātesošo priekšlikumus par vēlamajiem vasaras ekskursiju maršrutiem. Viņa apkopoja vēlmes un nobalsojot tika izvēlēti divi maršruti. 14. jūnijā dosimies uz Latgali, bet 23. augustā uz Vidzemi. Precīza informācija būs pēc ceļojuma plāna izstrādes. Sociālā dienesta vadītājas vietniece Līva Skābarniece informēja par sociālā dienesta darbu.

Tikšanās reizē piedalījās 33 iedzīvotāji no Kokneses un Bebriem. „Pīlādzīša” vadītāja informēja par jaunākajiem statistikas datiem – uz šo brīdi senioru klubiņā „Pīlādzītis” reģistrēti 32 dalībnieki šādās vecuma grupās: no 65 - 69 gadiem 28 %; no 70 - 79 gadiem 56 %; no 80 - 87 gadiem 16%. Regulāri sanāksmes klubiņa telpās apmeklē vidēji 26 cilvēki, sastāvs ir mainīgs, tas atkarīgs no veselības un citiem apstākļiem.

Informatīvās daļas noslēgumā domes priekšsēdētājs Dainis Vingris sveica senioru klubiņa „Pīlādzītis” šī gada janvāra mēneša jubilāres: Birutu Blauu, Lību Zukuli, Birutu Balogu, Margaritu Pušķi, Ainu Siliņu un Rasmu Taukuli.

Saviesīgā daļa notika klubiņa telpās 3. stāvā. Rosīgie seniori sveica gaviļnieces un pie kafijas vai tējas tases apsprieda dažādus jaunumus. Pēc Lības Zukules ierosinājuma tika aizpildītas anketas pārtikas paku saņemšanai. Mūsu pulciņš papildinājās ar diviem dalībniekiem - Zandu un Pāvilu Karpiem.

Būsiet laipni gaidīti nākamajā tikšanās reizē 15. februārī!

Zenta Bērziņa,

senioru klubiņa "Pīlādzītis" vadītāja

1pil_1.jpg2pil_1.jpg3pil_1.jpg4pil_1.jpg5pil_1.jpg6pil_1.jpg7pil_1.jpg8pil_1.jpg9pil_1.jpg10pil_1.jpg11pil_1.jpg12pil_1.jpg