Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/4664/jana_krievara_pieminas_kauss_irsu_volejbolistiem
Drukas datums: 01:49:23 23.09.2024

Jāņa Krievāra piemiņas kauss Iršu volejbolistiem

19.08.2017 10:00 kur : Bebru pagasta stadions un skeitparks

img_2584.jpgBebru pagasta vecākā paaudze Jāni Krievāru vienmēr atcerēsies ne tikai kā prasmīgu lauksaimnieku, bet arī kā sporta entuziastu, kura vadībā izveidojās sporta svētku tradīcija, īpaši popularizējot volejbola spēli.  Pateicoties Lības Zukules ierosmei, Jāņa Krievāra dēla Ulda Krievāra ziedotajai naudas balvai un Bebru pagasta pārvaldes atsaucībai 19. augustā jau ceturto reizi norisinājās Jāņa Krievāra piemiņas kausa izcīņa volejbolā. Šoreiz sacensībās piedalījās tikai Kokneses novada volejbolisti no Bebriem un Iršiem, jo ļoti daudzi spēlētāji šajā dienā bija Jūrmalā, kur turpinājās Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) pludmales volejbola Eiropas čempionāta fināls.

Saules tveicīgajā dienā Bebru pagasta stadionā  sportisko pasākumu atklāja Bebru pagasta pārvaldes vadītāja Ilze Pabērza, ar sacensību norisi iepazīstināja galvenais tiesnesis Dzintars Greļs. Sportisku izturību vēlēja volejbola treneris, Kokneses novada domes deputāts, kultūras, izglītības, sporta un sabiedrisko lietu pastāvīgās komitejas vadītājs Ivars Māliņš un Krievāru ģimenes pārstāve Gunta Krievāre. Tāpat kā iepriekšējos gadus ar savu klātbūtni sportiskā pasākuma dalībniekus pagodināja sporta veterāni - Jāņa Krievāra laikabiedri. Uldis Filipsons, Latvijas armijas Gaisa spēku atvaļinātais pulkvedis, uzrunājot klātesošos, sacīja: „Priecājos, ka Jāņa Krievāra aizsāktās volejbola tradīcijas turpinās! Mūsu dižais novadnieks bija azartisks cilvēks, viņš bija ne tikai talantīgs sacensību un sporta svētku organizētājs, bet arī aktīvs spēlētājs.”

Lai arī šoreiz volejbola sacensībās (4x4) piedalījās tikai sešas komandas, tās noritēja spraigi un interesanti, pateicoties galvenā tiesneša Dzintara Greļa profesionalitātei. Volejbola spēles vēroja arī Juris Grantiņš - bijušais bebrēnietis, leģendārās meistarkomandas „Radiotehniķis”, Latvijas vīriešu volejbola izlases spēlētājs.

Sacensību balvu fondu veidoja Ulda Krievāra ziedojums – 300 eiro un komandu dalības maksas. Šoreiz naudas balvu saņēma ne tikai uzvarētāju komanda, bet kopējo balvu fonda summu sadalīja visām sešām komandām. Sportistiem godam nopelnītās  balvas pasniedza Gunta Krievāre un Juris Grantiņš.

Trīs vīru komandu konkurencē uzvarētāju titulu un naudas balvu 100 eiro ieguva komanda „Irši”, kurā spēlēja Krists Kučinskis, Raimonds Dzenis, Reinis Otto un Modris Vilcāns. Otrā vietā mājiniekiem – komandas „Bebri” spēlētājiem: Ralfam Riekstiņam, Renātam Cīrulim, Viesturam Mozgam, Audrim Arzovam un Viesturam Dupušam. Trešā vieta arī bebrēniešiem, kuri bija apvienojušies komandā ar nosaukumu „DE GRILL”, šīs komandas sastāvā spēlēja Jānis Lielauza, Andris Mateša, Erlends Liepiņs un Valdis Rutkovskis.

Jauniešiem Tautas klasē pirmā vieta apvienotajai komandai „Vecbebri – Irši”, kurā spēlēja Juris Bitenbinders, Raivis Pālēns, Kristers Leķis, Daniels Riekstiņš. Otrā vieta komandas „Bebri” spēlētājiem: Jurim Tomaševskim, Danielam Ošiņam, Kristam Kristoferam Vīksnem un Krišam Krišjānim Vīksnem. Tika suminātas arī vienīgās meiteņu komandas dalībnieces Eva Tomaševska, Krista Ģēģere, Vanesa Knodeļa un Kristīne Teicāne.

Visi komandu spēlētāji un sacensību atbalstītāji saņēma arī pārsteiguma balvas – pierakstu klades ar Vecbebru ainavu uz vāka.

Sacensību organizētāja Lība Zukule teic: „Ja iepriekšējos gados balvas aizceļoja uz Jēkabpili, Aizkraukli, Rīgu, tad šoreiz prieks, ka balvas saņēma mūsu novada spēlētāji. Liels paldies par atbalstu Uldim Krievāram, Bebru pagasta pārvaldei, Artim Zvejniekam, Ligitai Grunšteinai, Ērikai Stradei, visiem atsaucīgajiem palīgiem! Cerams, ka arī nākamgad Uldis Krievārs atbalstīs šo pasākumu un iesāktā tradīcija turpināsies!”

Sarmīte Rode

Svetlanas Vites foto

afisa-krievara-kauss.jpgimg_2554.jpgimg_2550.jpgimg_2556.jpgimg_2557.jpgimg_2575.jpgimg_2558.jpgimg_2576.jpgimg_2577.jpgimg_2579.jpgimg_2580.jpgimg_2582.jpgimg_2584.jpg