Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/6685/vakarveja_sapni_dzimst
Drukas datums: 19:50:33 22.09.2024

Vakarvējā sapņi dzimst

02.06.2018 12:00 kur : Kokneses pagasta bibliotēka

1_2.jpgMēdz teikt, ka acis ir dvēseles spogulis! Manuprāt, tas ir tas redzamais citiem spogulis! Bet neredzamais dvēseles spogulis noteikti ir sapņi! Par to mēs pārliecinājāmies 2.jūnija karstajā pēcpusdienā, kad Kokneses pagasta bibliotēkā savu pirmo autorgrāmatiņu  "Vakarvējā sapņi dzimst" plašajā pasaulē palaida Inese Apsāne.

Inese jau iepriekš iepriecināja mūsu lasītājus ar dāvanām - dažādu autoru kopkrājumiem, kuros ir arī viņas vārsmas, pārdomas dzejā. Prieks, ka ciemos kuplā pulkā bija ieradušies koknesieši un arī tālāki Ineses domubiedri un sveicēji - visiem paldies, bet īpašu pārsteigumu Inesei sagatavoja Gunita Sergunta savā video sveicienā no Īrijas. Gunita uzsvēra, ka Inese ir īpaša un arī viņas grāmata tapa lēnām un īpaši. Paldies  izdevniecībai "Domu Pērles", Jānim Geseltiņam par vāka noformējumu, Elgai Svilo par zīmējumiem. Un, protams, daudziem citiem, kuri palīdzējuši tapt šai Ineses īpašajai grāmatiņai.

 Ineses izjustie dzejas lasījumi mijās ar viesu dzejas lasījumiem, piešķirot tiem īpašu skanējumu, visu pasākumu dziesmās iekrāsoja  Kaspara Krastiņa sirsnīgā muzicēšana.

Man bija milzīgs prieks atkal satikt senos paziņas un iepazīties ar jauniem Inesei tuviem cilvēkiem, sajust viņu sapņus! Pēc šī pasākuma ir palikusi brīnišķīga pēcgarša un grāmatiņa bibliotēkā.

Neviltots prieks un gandarījums par Inesi, viņas apņēmību, uzdrošināšanos un izaugsmi.

Lai mums visiem nezūd spēja sapņot un vēlme ar saviem sapņiem arī dalīties!

 Ja es būtu putns, es izplestu spārnus un lidotu…

 Aplidojot un apskatot pasauli, es atgrieztos dzimtajā ligzdā.

 Bet es esmu cilvēks, un es izplešu savu domu spārnus.

/Ineses Apsāne/

   https://youtu.be/FVYC-tpP4bU

 Ingrīda Grūbe, 

Kokneses pagasta bibliotēkas bibliotekāre

1_2.jpg3_1.jpg5_2.jpg6_1.jpg7.jpg10_1.jpg11.jpgimg_20180602_121319.jpg13.jpg