Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/7459/ka_sadzivot_ar_savu_glaudamo_telefonu
Drukas datums: 17:37:30 22.09.2024

Kā sadzīvot ar savu glaudāmo telefonu?

03.11.2018 10:00 kur : Kokneses pagasta bibliotēka

t1.jpg3. novembrī Kokneses pagasta bibliotēkā bija iespējams uzzināt visu nezināmo par viedtālruņu lietošanu, tā priekšrocībām, raksturu un arī niķiem.

 Interesantākais bija tas, ka skolotāju lomā bija 2 jaunieši-Asnate un Dominiks, bet skolnieces-Birutas un Sofijas kundzes. Jau sākumā vienojāmies, ka drīkst jautāt visus jautājumus, jo tas, kas jauniešiem ir pašsaprotams, tas senioriem var būt mīkla!

 Paldies abām kundzēm par ieinteresētību un vēlmi sekot līdzi laikam. Asnate ar Dominiku savukārt ir priecīgi par pieredzi un sarunām. Viņi atzīst, ka viņiem paveicies ar ļoti labām skolniecēm. Sarunu tēmas bija visdažādākās-sociālie tīkli, datu apjoms, kur veidojas un paliek fotogrāfijas, kā fotografēt, kā regulēt skaļumu, saprast, kad ir un kad nav brīva pieeja internetam, par parolēm un uzstādījumiem.

Interesants ir Tele 2 pētījums šā gada pavasarī : ap 70% Latvijas iedzīvotāju vecumā virs 60 gadiem jau lieto viedtālruņus. Neskatoties uz to, ka šis rādītājs ir gana augsts, vēl  diezgan ievērojama senioru daļa jaunākās paaudzes telefonus neizmanto, liedzot sev iespēju daudz vairāk iesaistītes komunikācijā ar bērniem un mazbērniem caur viņiem saprotamajiem un ērtiem kanāliem. Protams, seniori varētu arī paši mēģināt apgūt viedtālruni, bet daudz biežāk tas būs tieši pašu bērnu un mazbērnu uzdevums, gan iegādājoties un uzdāvinot radiniekam telefonu, gan iemācot to lietot.

 Īpaši svarīgs ir pēdējais teikums - uzdāvināt un arī iemācīt lietot, lai izvairītos no tiešām neveiklām un nevajadzīgām stresa situācijām ar vienu domu-gribu savu veco tālruni atpakaļ!

Ja būs ieinteresētība, tad šādu tikšanos organizēsim vēl!

 Ingrīda Grūbe, 

Kokneses pagasta bibliotēkas bibliotekāre

 

asn_domin.jpgt1.jpg