Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/8533/atvertas_plaukstas__ineses_kruminas_dzejas_gramatas_atversanas_svetki
Drukas datums: 14:47:30 22.09.2024

"Atvērtās plaukstās" - Ineses Krūmiņas dzejas grāmatas atvēršanas svētki

27.04.2019 14:00 kur : Kokneses pagasta bibliotēka

      atvertas_plaukstas__inese_krum_6.jpg27.aprīļa darbīgajā sestdienā, kad cilvēku prātus nodarbina pavasaris, zemes darbi, talkošana, citi interesanti notikumi, Inese nolēma neatteikties no ieceres un ļaut ieskatīties savas otrās autorgrāmatiņas lappusēs, aicinot visus uz Kokneses pagasta bibliotēku!

     Par muzikālo noskaņu rūpējās Asnate Višķere. Viņai šī ir pirmā pieredze, kad čella spēlei bija jāpapildina dzeja. Klausītājuprāt, sadarbība izdevās! Asnate un Inese, viena otrā ieklausoties, atklāja jaunā dzejas krājuma sievišķību, dzīves krāsainību, pasaules redzējumu un ikdienas vērojumus. Grāmata nu ir arī bibliotēkā, visi laipni gaidīti to lasīt!

   Pēc pirmās savas grāmatas Inesei šķitis, ka vairāk nebūs vēlmes apkopot dzeju grāmatā, bet   ideja par jaunu grāmatu radās tad, kad viņu uzrunāja Daces Krailo zīmējumi. (Protams, ir svarīgs izdevniecības Domu pērles atbalsts).

       Arī klātesošie varēja atklāt savas dzejotspējas, saņemot no Inese dāvaniņas. Bez jaunās grāmatiņas, kuru papildināja sirsnīgi veltījumi katram klausītājam, nepalika neviens.    

      Paldies visiem, kuri mēroja tālus un tuvus ceļus, atnāca, lai izbaudītu šo notikumu. Lai pavasaris nes jaunas radošas ieceres Inesei, bet Asnatei novēlam veiksmi, beidzot I.Gaiša Kokneses vidusskolas 12.klasi un A. Žilinska Jēkabpils Mūzikas skolas čella klasi!

Ingrīda Grūbe, 

Kokneses pagasta bibliotēkas bibliotekāre

ineses_dzeja.jpgatvertas_plaukstas__inese_krum_4.jpgatvertas_plaukstas__inese_krum_3.jpgatvertas_plaukstas__inese_krum_5.jpgatvertas_plaukstas__inese_krum_1.jpgatvertas_plaukstas__inese_krum_6.jpg