Drukas resursa adrese: https://visitaizkraukle.lv/pasakumi/3222/liktendarza_atver_pirmo_pastavigo_eku__skatu_terasi
Drukas datums: 09:43:44 24.09.2024

Likteņdārzā atver pirmo pastāvīgo ēku - Skatu terasi

09.11.2012 12:00

28_10_2012_8.jpg9. novembrī pulksten 12 Likteņdārzā tiks atvērta pirmā pastāvīgā ēka - Skatu terase. Didža Jaunzema un Lauras Lauderes sadarbībā ar „Arhitektu biroju Jaunromāns un Ābele” projektētās būves celtniecība tika iesākta šā gada augustā. Skatu terases būvnieks - SIA „Dreamway” - Andra Ozoliņa vadībā – ar saimnieka rūpību vairāk nekā trīs mēnešus ir strādājuši, lai taptu šī jauno arhitektu būve, kas arhitektoniski turpina Likteņdārza meža daļas reljefa līniju un paver neatkārtojamu skatu uz Daugavu.

Skatu terases zonā tēlnieks Ojārs Feldbergs ir novietojis Likteņdārza patronam, Latvijas Valsts prezidentam (2007 - 2011) Valdim Zatleram 2010. gada 25. maijā dāvināto Hirosimas Miera akmeni. Skatu terasei būs arī īpaša apstādījumu zona, kas tapusi ar „Nacionālā Botāniskā dārza” speciālista Romāna Streļčuna līdzdalību.

Būves kopējās izmaksas – ap 58 000 latu - tiek finansētas no līdzekļiem, kas saziedoti „Latvijas Televīzijas” 2012. gada 24. augustā organizētajā ziedojumu akcijā „Top Latvijas Likteņdārzs!” un SIA „Fazer Latvija” Druva Saimnieka maizes akcijā. Būvniecībā tika ieguldīti arī Fonda norēķinu kontā un Likteņdārzā saņemtie ziedojumi un dāvinājumi. Vēl gaidāms arī Japānas fonda „Commemorative Organization for the Japan World Exposition (70)” finansējums.

9. novembrī tiks iebruģēti arī pirmie 1 000 akmeņi Ābeļu alejā. Ar interneta portāla www.draugiem.lv atbalstu šogad ir sākusies Likteņdārza draugu alejas akcija - katram ir iespēja par 5 latu ziedojumu ielikt Likteņdārza Ābeļu alejas ceļā bruģakmeni ar savu vārdu un uzvārdu. Pavisam ir nepieciešami 113 000 bruģakmeņu. Uz šo brīdi ir saziedoti – ap 2 333. No novembra sākuma ar SIA „Lattelecom” atbalstu Likteņdārzā pieejams arī bezvadu internets.

Šogad jaunu tradīciju Likteņdārzā atklāja skolēni. Ar Likteņdārza pastāvīgo atbalstītāju – AS „Latvijas valsts meži”, VAS „Latvijas Pasts” un Valsts izglītības satura centra – un arī „Dinamo Rīga” atbalstu šajā gadā īpaši skolēniem tika organizēts sociālais projekts „Dāvini savai Latvijai”. Visu Latvijas vispārizglītojošo un profesionālo skolu skolēni tika aicināti izgatavot vēlējumu plāksnītes Latvijai dzimšanas dienā. Kopā tika saņemti 334 sūtījumi ar 1 739 plāksnītēm, kas 9. novembrī ir izvietotas Likteņdārzā. Nākamajā gadā šai Latvijas skolēnu atklātajai tradīcijai aicinām pievienoties katru, kas Likteņdārzā vēlas atstāt savu vēlējumu Latvijai.

 

Foto no skatu terases būvniecības: http://www.liktendarzs.lv/lv/gallery/albums/all

„Kokneses fonda” Valdes priekšsēdētāja

Valda Auziņa

info@koknesesfonds.lv

Tālr. 2947 6146

 

Informācija:

Inga Vasiļjeva

inga.vasiljeva@mrsgrupa.lv

Tālr. 2927 6111