Garšu kārpiņu lutināšana Skrīveru mājas saldējumā

20.05.2023

serijas-2.jpg

Saule un siltās, pavasarīgās dienas tā vien sauc un kārdina pēc kāda garda saldējuma kumosa. Un kas gan var būt labāks, kā mājās, pēc rūpīgām receptēm un no izcilām sastāvdaļām, gatavots saldējums? No kaifīgās vaniļas līdz maģiskajam ruma un rozīņu saldējumam, no samtainā melleņu sorberta līdz kartupeļu, mārrutku, paniņu un zilā siera saldējumiem… Izvēle ir tik plaša, ka pat lielākajiem gardēžiem nākas prātot, ar ko tad sākt. Mūsuprāt, jāsāk ar Skrīveru mājas saldējums apciemošanu!

Turpinot stāstu sēriju #AtklājAizkrauklesnovadu, maijā stāstam par darbīgajiem novadniekiem, kuri pie sevis uzņem interesentus, lai kopīgi ceļotu gastronomiskā garšu piedzīvojumā.

“Skrīveru mājas saldējums” ir ģimenes uzņēmums no Skrīveriem. Meklējot un radot savas receptes, ir izveidotas oriģinālas garšu un smaržu harmonijas. Vissvarīgākais – brīvas no ķīmiskām piedevām un viltotām garšām.

“Skrīveru mājas saldējuma” aizsākumi meklējami Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas ēdnīcas virtuvē, kur ”mežonīgajos deviņdesmitajos” tika gatavots maigs, vijīgs saldējums. Bērni našķojās ar balto, rozā un banānu saldējumiem, kuri iekaroja viņu sirdis. Vēl joprojām daži Skrīveru skolas absolventi atceras vēso un gardo desertu, ko baudīja pusdienu starpbrīžos. Vai tas ir tas pats? Uz šo jautājumu atbildēt nav viegli – it kā ir, bet nav!

"Skrīveru mājas saldējuma” moto: “Dabas valdzinājums kaifīgākai dzīvei! Tīri un kaislīgi, tā, lai laimīgi!” Šo savu gatavošanas filozofiju un veselīgas ēšanas paradumus popularizē tūristiem, kas ierodas Skrīveros.

Iepriekš piesakoties, uzņēmumā var doties ekskursijā un izzināt visu par saldējuma gatavošanu no pašiem pavāriem. Kafejnīcā iespējams nobaudīt arī vairākus saldējumu ēdienus - katru ar citu saldējuma piedevu.
Uz tikšanos garšu kārpiņu paradīzē - Skrīveru mājas saldējums!

  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top